Wpis z mikrobloga

@BarkaMleczna: Ligawa, pokrojona w drobne plasterki. Założenie było takie, żeby trzeba było je długo żuć. Przyprawy to sól + dodatek. Z dodatków to do jednej partii mielone chili Chipotle, druga partia Papryka Chipotle Morita grys a trzeci zestaw papryka chili Gundur Teja.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: Ten tutaj to ZELMER ZFD1350W. Kupiłem go z 2 powodów - jest dwustopniowa regulacja obrotów i czasomierz z funkcją wyłączania urządzenia.
Dodatkowo ma regulowaną wysokość tacek co się przydaje przy suszeniu gabarytów. Suszymy na nim wszystko - od grzybów, przez owoce po mięso. Ale ogólnie jak suszarka spełni warunki z powyższego opisu to można założyć że będzie spełniała swoją funkcję - to w końcu żadna technologia kosmiczna.
  • Odpowiedz
@AlbertRosenfield: Moge podać dokładne wyliczenia wraz ze zdjęciem produktu początkowego (mięsa w przyprawach) i końcowego, jak już przestanie się suszyć - ale musimy poczekać na koniec cyklu suszenia.
Jak wyjdą to może napisze mój cykl produkcyjny jako znalezisko - może więcej osób się skusi na zabawę. Bo suszona wołowina marketowa to straszne zdzierstwo i kupa chemii.
  • Odpowiedz