Wpis z mikrobloga

Pseudo recenzja #redmi5plus po miesiącu dostarczam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Porównanie aparatów:
Redmi Note 4 https://imgur.com/a/E6HAN
Redmi 5 plus https://imgur.com/a/8KWEq

Porównanie wielkości, telefony obok siebie - https://imgur.com/a/PzJX1 (robione jakimś iphonem starszym)

Opakowanie, jak każdy z serii Redmi więc nie ma co się rozpisywać, jedynie spoko bo czerwone.
Aparaty, dla mnie bez większej różnicy, ale ja używam aparatu tylko do robienia zdjęć notatek lub inne pierdoły więc nie wymagam dużo.
Zawartość opakowania:
+ kejs na telefon, mega fajnie że go dają, ale to chyba przez to że jest wystający aparat
- kabel, jest krótszy i moim zdaniem gorszej jakość niż dodawany do redmi note 4
ładowarka taka sama

Ogólne odczucie:
Spoko, jest trochę dłuższy więc trzeba się przyzwyczaić. Ekran na prawdę fajny i wygodny w użytkowaniu. Jeśli chodzi o dotyk to nie odczułem żeby był nieprecyzyjny. Ekran jest duży i czasami chce być bardziej intuicyjny niż tego chcemy i stąd czasami zrobi coś innego niż oczekujemy jednak po tygodniu używania już jest spoko. Flash z przodu do kamery mnie zdziwił bo pierwszy raz to widziałem w telefonie xiaomi ale ogólnie spoko funkcja. Dioda powiadomień ma tylko kolor biały, mały minus, ale w sumie nie ma to większego znaczenia raczej w używaniu. Jeśli chodzi o trzymanie w ręce redmi 5 plus to trzyma się bardzo przyjemnie, jest troszkę cieńszy i lepiej wyprofilowany moim zdaniem od note 4.

Nie ma co pisać więcej, telefon to klon redmi note 4 tylko ma troszkę fajniejszy ekran i tak bym go podsumował. Jeśli ktoś lubi duże ekrany to bardzo przyjemny i smukły telefon. Wystający aparat raczej nie jest problemem bo i tak większość trzyma telefon w jakimś kejsie. No i przyciski na ekranie, a nie na obudowanie. Ciężko mi było się do tego przestawić więc dla mnie to raczej na minus bo zawsze nam troszkę utrudnia używanie niż normalnie jakby były na obudowie.

#xiaomi @blantek @raven_raven @upgrayedd @McCm @Wychwalany
Pobierz sendlicz - Pseudo recenzja #redmi5plus po miesiącu dostarczam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Porównan...
źródło: comment_lwQyqGqjxOiPvu01si7Qt0j50FovwQNN.jpg
  • 37
@Wychwalany: w sumie to nie wiem, nie jestem jakimś znawcą, jak się patrzy ogólnie to ma się odczucie że robi lepsze, ale jak dobrze powiększysz to chyba zdjęcia od 5 plus mają większy szum, tak mi się wydaje
@sendlicz: ogolnie to nawet te zdjecia co zrobiles sa z czapy :) bo raz lepiej dobiera kolory i ostrosc 4 a raz 5 :) ciezko ocenic ktory aparat lepszy. dobrze jest zrobic zdjecie tekstu z bliska i z oddali zarowno w naturalnym dobym oswietleniu jak i przy słabym. z lampą i bez.
@sendlicz: wołaj do fotek. r5plus zapisuje duzo wiecej szczegolow na fotkach ale oczywiscie odbija sie to na wiekszej ilosci szumow.
sprawdzales jaki aparat jest w tym telefonie? w service menu mozna sprawdzic.

dziekuje za zawolanie do porownania!
@sendlicz dzięki za zawołanie, chociaż przyznam szczerze, że nie wytrzymałem i sam od wczoraj mam też Redmi 5 Plus ( ͡ ͜ʖ ͡). Zajebisty sprzęcik, ekran jest obłędny. Miałem 4X wcześniej i dotyk jest wyraźnie lepszy, bardzo mi się podoba. Szybkość też na plus, jedynie co aparat mógłby być lepszy, ale wszystkiego mieć nie można za tą cenę. Wada to to cholerne odblokowanie, chciałbym zrootować sprzęt i
@sendlicz Wkurza mnie białe tło przycisków na dole, z Xposed można to zmienić na jakieś półprzeźroczyste z tego co kojarzę. W pewnym momencie pewnie też jakiegoś czystego Androida sobie wgram dla zabawy, kiedyś lubiłem żonglować custom ROM-ami i mi trochę zostało.