Mam problem ze sterownikami audio w Windows10. To co instaluje automatycznie windows powoduje że nie mam wyboru pomiędzy słuchawkami a głośnikami. Słuchawki jako dodatkowe urządzenie widoczne są tylko w momencie po usunięciu realteka, restarcie systemu. Na moment wszystko jest ok i mam wybór: słuchawki, głośniki. Niestety od razu windows pobiera jakiś #!$%@? sterownik, dostaję powiadomienie że trzeba zrobić restart. Po restarcie zawsze widać tylko "głośniki" nawet jak podepnę słuchawki. Nie mam już dwóch suwaków głośności, a poza tym po jednym wypięciu słuchawek i kolejnym podpięciu dźwięk nie działa. Trzeba restartować kompa. Macie jakiś pro tip? :/ #pytanie #windows #windows10 #informatyka #sysadmin może jakiś wie
@Garg84: Gdyby ktoś miał podobny problem: usunąć sterowniki, folder realteka z program files. Utworzyć samemu folder w miejscu docelowym instalatora, usunąć mu wszystkie uprawnienia. W ten sposób windows nie będzie mógł tam nic zainstalować.
dla wyszukiwarek Y700 15isk lenovo realtek zły sterownik windows 10 jak wyłączyć automatyczną instalację
To co instaluje automatycznie windows powoduje że nie mam wyboru pomiędzy słuchawkami a głośnikami.
Słuchawki jako dodatkowe urządzenie widoczne są tylko w momencie po usunięciu realteka, restarcie systemu.
Na moment wszystko jest ok i mam wybór: słuchawki, głośniki.
Niestety od razu windows pobiera jakiś #!$%@? sterownik, dostaję powiadomienie że trzeba zrobić restart.
Po restarcie zawsze widać tylko "głośniki" nawet jak podepnę słuchawki.
Nie mam już dwóch suwaków głośności, a poza tym po jednym wypięciu słuchawek i kolejnym podpięciu dźwięk nie działa. Trzeba restartować kompa.
Macie jakiś pro tip? :/
#pytanie #windows #windows10 #informatyka #sysadmin może jakiś wie
usunąć sterowniki, folder realteka z program files.
Utworzyć samemu folder w miejscu docelowym instalatora, usunąć mu wszystkie uprawnienia.
W ten sposób windows nie będzie mógł tam nic zainstalować.
dla wyszukiwarek
Y700 15isk lenovo realtek zły sterownik windows 10 jak wyłączyć automatyczną instalację