Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +573
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje

SoaoheviVenusss +339

Początkujący programista tutaj. Napisałem taką linijkę kodu
ballDirX = (ballPosX - playerX - 40)/60;
pierwsza zmienna jest typu double, druga i trzecia to integer, nie wiem dlaczego przy wykonywaniu rzutuje wynik do inta,
ballDirX = (((double)ballPosX - (double)playerX - 40)/60;
nie pomaga, dopiero zmiana 2. i 3. zmiennej na double, ale to trochę rozwiązanie na okrętkę.
Pomożecie?
@glonstar: chłopie, koło dobrego kodu i praktyk to nawet nie stało.
@63274682374: Wszystko zależy, ile razy to jest powtarzane. Przed chwilą sobie zrobiłem test, co prawda w C, bo nie mam tu Javy pod ręką, ale dzielenie i mnożenie i tak robi CPU. Mnożenie wyszło mi ~7 razy szybsze.
Ziarnko do ziarnka, a potem wszyscy zdumieni, dlaczego trzeba kupować coraz szybsze komputery i dlaczego kiedyś na słabych komputerach jednak wszystko chodziło sprawnie.
@glonstar: kolega wyżej napisał. Do tego wyekstrahowanie stałych, i będzie całkiem spoko.
ballDirX = (ballPosX - playerX - 40)/60.0;to jest ten lepszy kod, a:
ballDirX = (ballPosX - playerX - 40) * (1.0/60.0);to "koło dobrego kodu i praktyk to nawet nie stało".
Czysta złośliwość z Twojej strony, nic więcej.
@glonstar: W javie twój kod jest dwa razy szybszy
1. robi Ci wyliczenie i przekonuje Cię, że firma traci grosze na tym jego niezgaszonym świetle, tłumaczy, że w sumie to nie opłaca się go gasić
2. gaszenie światła to jakby nie patrzeć dodatkowa robota, lepiej w tym czasie zrobić coś pożyteczniejszego