Wpis z mikrobloga

Jedyne co mnie martwi w zakazie handlu w niedzielę, to te spontaniczne zakupy które się robiło latem. Spontaniczna niedziela nad jeziorem czy niezapowiedziane zaproszenie na grilla na działce ? I co ? Gdzie ja zrobię takie małe zakupy ? Gdzie potrzebuje powiedzmy dość różnorodnego asortymentu (alkohol, mięso, jakieś warzywo na zagrychę, podpałka, papierowe talerzyki?) Ech...kiedyś to było... #zakazhandlu #niedziela #lato #zalesie
  • 37
@dzika-konieckropka: Na serio grila i na grila nie kupisz w GSie? Na serio na znalezienie takiego stracisz więcej czasu niż na wycieczkę do Alchłama? Powiedz od razu że buldupisz że nie pojeździsz wózkiem po hipermarkecie i nie połazisz po butikach w galerii, a nie wymyślasz jakieś problemy.
@stapry: mówisz o takich, gdzie sprzedawca jest po imieniu ze swoimi klientami? Masz racje, traktowany jak szmata pracownik agencji pracy tymczasowej mający w
@dzika-konieckropka: A może jesteś takim typem, tylko o tym nie wiesz? Bo piszesz mi tu sloganami ze sklepowych gazetek i banerów powiewających w sklepach nad głowami. Nie planujesz z wyprzedzeniem? To może właśnie pora zacząć? Kompulsywne podejmowanie decyzji jest bardzo dobre... dla sieci handlowych.Tylko. Bo ich celem jest wywołanie w tobie takiej "potrzeby". Przecież napisałem że typowy osiedlowy/wiejski sklepik jest do takich zakupów idealny. Wybór? Gdzie ty mieszkasz, że w rozsądnie
@math1982 przecież ma rację ten zakaz jest śmieszny a jeszcze bardziej ludzie mający o to ból dupy. Większość społeczeństwa chce zamknąć te sklepy a zrobienie zakupów w niedzielę nie będzie problemem bo w każdym mieście znajdziesz otwarty mały sklep
@dzika-konieckropka: też o tym myślałam, mieszkam na wsi i latem w pogodne weekendy czasem zjawiają się znajomi lub rodzina, która sobie przypomni o krewnej z domkiem pod lasem ( ͡° ʖ̯ ͡°) zdarzało się że jechałam wtedy na szybko po kiełbasę i jakieś ciacho, a teraz jak nie będę miała to trudno, nad kanapkami będziemy siedzieć xD może przestaną przyjeżdżać