Wpis z mikrobloga

@ihaha: Napisało do mnie kilkunastu w ciągu paru minut. Optymistycznym scenariuszem byłoby to, że chociaż tylko połowa trolluje. Każdy chciał, żeby wysłać mu zdjęcia. Co do jednego (,)
  • Odpowiedz
@laczka
Mam nadzieję, że policja jednak coś z tym zrobi, bo mnie to przeraża i wścieka. Jak kogoś może podniecać dziecko... Jezus Maria. Jakaś plaga na tym gg.
  • Odpowiedz
@laczka: a to nie jest tak, ze nawet jak zatrzymaja takiego typka to robi sie mu przeszukanie, a dopiero znalezione materialy z nieletnimi są podstawa do dluzszego zatrzymania? Gdzies tak slyszalem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@laczka: ja #!$%@? jak w jakimś True detective...
nawet za takie trollowanie ktoś powinien ostro oberwac, a jeśli nie troll to to jakiś horror
  • Odpowiedz
  • 0
@tylko_bordo
@laczka
Ej a może sie zabawcie ich kosztem? Jak te pedofile chcą od was fotek to wysylajcie im ale jakies straszliwe gore albo inne żarcie gówna. Się może cwelom zacznie nieprzyjemnie robic na mysl o takich propozycjach.
  • Odpowiedz
@ihaha: @lanekrasz: Co wy gadacie, jakie trollowanie? Składanie propozycji seksualnych dzieciom jako trolling?! Przecież nawet gdyby podejrzewali, że to jednak nie dziecko, to kto by ryzykował więzieniem dla głupich żartów?
@laczka: @tylko_bordo: Lećcie z tym czym prędzej na policję zamiast kręcić aferę na mirko - i usuńcie te wpisy, póki policja ich nie złapie, bo jak się rozkręci afera, to i oni się prędzej
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że policja jednak coś z tym zrobi, bo mnie to przeraża i wścieka

@Rinnaneth: policja ma jednostki "internetowe" niemniej nie jest impotentna i nie będzie przecież w trybie rzeczywistym inwigilować internetu. Jest to niewykonalne. Może reagować co najwyżej na zgłoszenia i odszukiwac delikwenta, monitorować i zbierać materiał dowodowy dla prokuratora.
  • Odpowiedz
  • 3
@laczka: Najlepiej będzie zrobić z tego sprawę medialną. Temat się przyjmie. Jednocześnie złożyć zawiadomienie na policji, bo wtedy powiedzą o tym w mediach i policja będzie musiała coś zrobić.
  • Odpowiedz