Aktywne Wpisy
kratofel123 +671
Gdy w internecie huczy od plotek i musisz #!$%@?ć jakieś fikołki, aby ludzie uwierzyli w twoją wersję wydarzeń ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #p0lka #lewandowski #lewandowska #bachata
#heheszki #p0lka #lewandowski #lewandowska #bachata
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
W niedzielę ulicami Warszafki przeszła manifa feministek narzekających, jak to feministki, na patriarchat, aborcję, przemoc itp.
No to przyjrzyjmy się danym, ukazującym faktyczne nierówności między płciami w Polsce i na zachodzie.
-Kobiety na emeryturę przechodzą 5 lat wcześniej i żyją na niej dłużej
-10-40% mężczyzn wychowuje NIESWIADOMIE cudze dziecko (zrodlo- Robert Sapolsky "Human Sexual Behavior", wyklady na Stanfordzie. Różne dane, stąd szerokie widelki)
-Mezczyzni 9 razy częściej mają w pracy wypadki śmiertelne
-W Polsce na tle UE ma najniższa różnice w placach kobiet i mężczyzn (i jeden z wyższych wskaźników kobiet na kierowniczych stanowiskach).
-Niezliczone przypadki bonusów punktowych przy rekrutacji na staże, do uzyskiwania grantów z UE, programów Europejskich/krajowych kierowanych tylko do kobiet
-40 domów samotnej matki. Żadnego domu samotnego ojca.
-Niższe normy obciążeń dla kobiet w pracach fizycznych
-Niższe progi dla kobiet ubiegających się o pracę w wojsku czy policji
-W wypadku separacji wyłączną opiekę nad dzieckiem przekazuje się ojcom nie częściej niż w 2% przypadków. W wypadku rozwodu ponad 4%
Zatem nic dziwnego, że w Polsce MĘŻCZYŹNI POPEŁNIAJĄ SAMOBOJSTWO NIEMAL 7 RAZY CZESCIEJ NIZ KOBIETY
Z okazji dnia kobiet życzę więc wszystkim tfu, feministkom, faktycznej równości a normalnym kobietom, cóż, żeby równość między płciami nigdy nie nastąpiła.
PS: Oczywiście kobiety, kaleki, dzieci i starcy w XXI wieku na statkach pasażerskich mają pierwszeństwo w łodziach ratunkowych. Bo tam, gdzie nierówność oznacza przywileje dla kobiet to wszystko jest w porządku.
Tylko ja i tak do łodzi wchodzę pierwszy. Ktoś musi wyznaczyć kurs. Takie życie marynarza.
#feminizm #dzienkobiet
@GoplanaLodz: To, że jesteś przegrywem na wykopie nie znaczy, że wszyscy nimi są ;)
A teraz przeczytaj tamto zdaje jeszcze raz i zdaj sobie sprawę, że jeśli gdziekolwiek faceci mają lepiej to nie ze względu na płeć, tylko ze względu na to, że zamiast użalać się nad sobą i szukać wymówki w
@Micho_master: Naprawdę ktoś jeszcze wierzy w tę bzdurę o gorszych płacach jedynie ze względu na płeć?
Po pierwsze ta statystyka nie mówi kompletnie niczego, bo podaje jedynie liczby (i tak wzięte z kosmosu), a nie
Do tego naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo nie narzekam na cokolwiek ze wzgledu na moja plec i nie snuje aluzji do tego, ze potrzebuje moje zycie zmienic.
Wsciekly stulejek ci sie odpalil chyba ;) ale spokojnie, ktorys tam cie poklepie po pleckach i bedziesz mial swiadectwo swojej zajebistosci i wyzszosci
jak zostało to zmienione na wyrównany wiek 67 lat to wielkie oburzenie i zmiana władzy która obiecała powrót do poprzedniego
- ziemia jest płaska - źródło wykłady, publikacje: Dave Murphy, takie same źródla można dać dla ruchu
Rzygać mi się chce od tego feminizmu i pożądania parytetów na siłę. Może trzeba było się lepiej uczyć, zrobić kursy czy cokolwiek mogłoby wzbogacić Twoją kandydaturę? Albo masz perfidny charakter i na rozmowie już im się
A na zachodzie? Kobiety mają znacznie lepiej niż mężczyźni bo dostały równouprawnienie i zachowały kulturowe
@Kir91:
O ile mamy podobne spojrzenie na temat feminazistek (podobne, bo ja znacznie bardziej radykalne), to w kwestii szacunku do stolicy Twojego (i mojego) kraju masz nad czym popracować.
To, że do tego miasta ściągnęły hordy uchodźców z Polski B (i C i D), które po dostaniu pracy w południowo-zachodniej części miasta zwanej Mordorem sądzą, że coś w życiu osiągnęły i w związku z tym leczą swoje małomiasteczkowe kompleksy chodząc
Skoro wolisz karierę do 40, to kto Ci w tym przeszkadza? Czy jednak chcesz mieć dzieci, a natury nie
Komentarz usunięty przez autora
@Micho_master: trochę jakbyś pytał czy jak masz 1000 kolumbijskich dolarów to jesteś bogaty czy biedny - nie wiadomo, dopiero treba zobaczyć co za możesz kupić. Tak samo z tą pracą, to że ktos za pracę dostaje x2 w stosunku do kogości innego jest bezużyteczną informacją, bo może ktoś