Wpis z mikrobloga

@Hottentot nie musisz szczególnie zwracać uwagi na wersję Androida, nawet jeżeli przyjdzie do Ciebie ze starszą wersją to powinieneś mieć automatyczną aktualizację. No i zawsze możesz wgrać swój system, nawet customowy z rootem (jeżeli sklep pozwala - my tak ( ͡º ͜ʖ͡º)).
Redmi 4x to lepszy telefon. Telefony z dopiskiem A (czyli 5a) to najbardziej budżetowe modele z serii.
@Hottentot: Redmi Note 5A Prime pod względem parametrów jest identyczny jak Redmi 4X, a można go dostać taniej w niektórych sklepach, ja swój kupowałem za 509zł w Proline. Zwykły RN5A to odpowiednik 4A, nie 4X.
-4X ma większą baterię i metalową obudowę
-Note 5A/Prime mają większy ekran, pełnego dualsima, magnetometr i gorilla glass 3.
Pytanie na czym ci bardziej zależy. Ja wybrałem RN5A Prime i nie żałuję.
Poza tym z tego
@ladykagami: Ostatnie pytanie, jak sprawuje Ci się wyświetlacz? Bo telefon głównie służył mi będzie do rozmów i czytania dużo w internecie i zależałoby mi żeby była dobra ostrość i jakość czytanego tekstu a ponoć xiaomi nie ma najlepszych wyświetlaczy?
@Hottentot: Nie wiem jak wypadają na tle reszty. Mi odpowiada. Dla mnie obraz jest ostry, chociaż pewnie znajdą się ludzie twierdzący, że widzą wszędzie piksele.
Telefon ma rozdzielczość HD przy 5'5 calach, ale jak mówiłem, dla mnie wszystko jest w porządku.

Generalnie te pół cala to nie jest jakaś gigantyczna różnica, więc jeśli HD przy 5 calach będzie dla ciebie odpowiednie, to 5'5 też powinno. Najlepiej jakbyś miał okazję przetestować gdzieś.