Wpis z mikrobloga

@felixd: Skąd informacja, że można to zrobić online? Pierwsze słyszę - wiem tylko, że online można się umówić na wizytę. Ale przed wizytą PPS i tak rzecz jasna nie dostaniesz. Jak coś się zmieniło i masz jakieś nowsze źródła, to poproszę, bo to by był niezły "przełom" :D
  • Odpowiedz
@chemik_kieszyk: @Regis86:

Non-resident and exceptional customers

If you are non-resident, unable to attend because of illness, or working abroad, then personal attendance at one of our network of PPS Number allocation centres is not necessary. Please use the Online Enquiry Form to contact Client Identity Services or telephone (071) 967 2616, LoCall: 1890 927 999 If calling from outside the Republic of Ireland please call + 353 71 967 2616 to have the necessary forms sent to you
  • Odpowiedz
@felixd: No tu nie jest nic napisane, że można online, tylko że w wyjątkowych przypadkach da się to jakoś załatwić. A skoro planujesz przylecieć do Irlandii, to nie będziesz traktowany jako non-resident.
  • Odpowiedz
@felixd: masz numerbtelefonu podany, to dzwon i sie pytaj. Na bank Ci pomoga ze wszystkim. To nie Polska, jak wytlumaczysz dobrze z czym masz problem i bedziesz uprzejmy, to nawet potrafia naginac procedury pod jednostki. Na bank sie postaraja pomoc. Dzwon.
  • Odpowiedz
@Regis86: Nie będę robił tego w Dublinie na szczęście ;)

Edit: Cholera chyba jednak będę ;P nie ma terminów w mieście do którego się udaję.
  • Odpowiedz
@felixd: Żonie całość zajęła 1.5h, tylko była tam ok. 20 minut przed otwarciem i załapała się na sam początek kolejki. Te moje 5-6 godzin to na 90% kwestia tego, że dotarłem tam ponad 1.5h po otwarciu.
  • Odpowiedz
@felixd: powodzenia;)) Znajomy ogarnal to w 2 dni i wrocil. Tylko chyna wspolnika musial znalezc czy cos takiego i adres, na ktory zarejstrowana ma byc firma. Wiesz po co przylatujesz to pewnie przygotowany jestes na wszystkie mozliwe NIE;)
  • Odpowiedz