Aktywne Wpisy
Zarzutkkake +113
Miesiąc temu kurier zostawił mi paczkę pod drzwiami, nie informując mnie w żaden sposób o tym.
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
NaczelnyWoody +157
Ze wszystkich #mlm scamów najbardziej udanym jest bez wątpienia sekta Thermomixiarzy xD
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
Tytuł: Krwawy śnieg
Autor: Günter K. Koschorrek
Gatunek: Historia, pamiętniki
★★★★★★★★☆☆
Świetna książka.
Co ujmuje, to naturalność, z racji tego że opowiada o liniowym żołnierzu Wehrmachtu, walczącego na froncie wschodnim - poczynając od bitwy pod Stalingradem.
Bohater jest operatorem ciężkiego karabinu maszynowego, w podstawowej drużynie (MG-34 a potem MG-42). Jego realne przeżycia z frontu, spisane w formie pamiętnika - są dobitnym obrazem wojny. Zwłaszcza druga część, gdy Niemcy znajdują się we wręcz panicznym odwrocie, a dowódcy giną jak kaczki.
Brak ideologii, jedynie frontowa walka i trudy wojny.
To naprawdę dobra książka. Napisana lekko, czyta się błyskawicznie. Terminy występujące tu i ówdzie, są znane każdemu i nie przytłoczą nawet całkowitego ignoranta, czy tradycyjnej kobiety :D
Polećcie inne, podobne publikacje.
#historia #iiwojnaswiatowa
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik
@HaHard: Dzięki, przyjrzę się tym pozycjom.
A czy wojna skończyła się miłym akcentem?
-W pewnym sensie sam jej koniec był niezwykle pozytywnym "akcentem". Sam bohater wielokrotnie uniknął śmierci a i na koniec umknął najgorszemu. Można powiedzieć że to niezwykły szczęściarz... Przeczytaj książkę bo warto. Opisy są zwarte i wciągające. Dobrze poznać wojnę od strony liniowców, dlatego interesuje się teraz takimi lekturami.
@Sandman: czyli nie :-(
@Little_Juice: Czyli byś był zadowolony jakby niemiec nie przeżył? :)
To żołnierz. Na dodatek pozbawiony ideologicznego podłoża, to nie ss tylko Wehrmacht, niemieckie siły zbrojne.
Żołnierz służy i umiera za ojczyzne. Żołnierz wykonuje rozkazy.
A jakbyś przeczytał, to byś się dowiedział, że wszyscy mieli dość wojny. Zwłaszcza liniowcy którzy dożyli ostatniego etapu, gdzie otaczała ich beznadziejna śmierć towarzyszy, którzy ginęli bezcelowo - bo wojna była przegrana.
Ale to
https://www.wykop.pl/wpis/9790856/1214-1-1213-tytul-pieklo-na-froncie-wschodnim-dzie/
Nie wierz w takie bajki.
Ale to trzeba umieć dostrzegać odcienie szarości.
Kiedy zaczęli przegrywać to
Życzenie komuś śmierci bo służy po danej stronie, to płycizna. Czy autor był winny ideologii czy nie, tego się nie dowiemy. Ale nie wolno brać wszystkich do jednego worka. Czy