Wpis z mikrobloga

@HHHHHH powiedz mi na szybko, latasz samolotami w trybie sb? dlaczego mi cały czas ciągnie samolot w lewo tak jakbym miał wciśnięte q? na ziemi muszę kontrowac ale jak tylko się wzniose to już nic nie daje i klade się na lewe skrzydlo
@zjerycha: da sie grac symulacyjne myszką. byłem kiedyś w jednym dywizjonie i tam był gość który tak właśnie latał i szło mu całkiem nieźle. sam spróbowałem za jego namowami i faktycznie da się, ale na początku wygląda to tak, że uczysz się grać w kompletnie nową grę.
na sb to musisz miec joya

@HHHHHH: Latałem bombowcami bez joya, niektóre BnZ też da się ogarnąć. Jeżeli nie musisz robić szybkich ruchów i rozplanujesz manewry z lekkim wyprzedzeniem to jest luzik.

@zjerycha: Zbinduj sobie klawisze od trimu ( https://en.wikipedia.org/wiki/Trim_tab ). Jak to dobrze ustawisz w trakcie lotu to samolot będzie trzymał poziom - przynajmniej do momentu, gdy zmienisz ustawienie przepustnicy. Dodatkowo jeżeli grasz na klawiszach i mimo wszystko nie
@zjerycha: Jeszcze tylko jeden szczegół: niektóre samoloty trimu nie mają w ogóle i trzeba sobie radzić z ręcznym kontrowaniem obrotu. Szczerze mówiąc na myszy jest łatwiej, bo można ją ustawić w odpowiednim miejscu i nie ruszać - joya trzeba trzymać i to bardziej męczy.