Wpis z mikrobloga

Powracając do tematu mojego #arduino klona na Atmega1284p.

Mam 4 prototypy do oddania. Koszt zrobienia prototypu wyniósł mnie około 100zł/sztukę więc oddam za 60zł + wysyłka 5zł.

Mam 4 sztuki.

Płytka z portem microUSB, dwa kanały RX/TX, 3.3V/5V 8 wejść analogowych, 15 cyfrowych, reset, diodka. Wszystko na najfajniejszym procesorze Atmega czyli 1284p - 128kb Flash, 16kB RAM (!!!), 4kB EEPROM. Wszystko w pełni kompatybilne z Arduino. W komplecie nieprzylutowane listy kołkowe. Załadowany bootloader - gotowe do pracy.

Jeżeli ktoś zaintersowany to proszę o wiadomość. Płytka będzie dostepna komercyjnie za jakieś 2 miesiące w cenie około 75zł.

@tRNA @kaczor @wytrzzeszcz @miszczo997 @hitherto
Kyokub - Powracając do tematu mojego #arduino klona na Atmega1284p. 

Mam 4 prototy...

źródło: comment_AUbQlB8AWIzkEJqfqFjqjWMd9PjzEryL.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kyokub a jakbym chcial autorski prototyp to idzie sie dogadac? Mam zapotrzebowanie na okolo 100 sztuk pewnej konkretnej konfiguracji plus ew rozwojowo wiecej (w tym roku pojedynze tysiace)
  • Odpowiedz
@kaczor: Pewnie tak. Zależy czego dokładnie potrzebujesz. Ja zajmuję się projektowaniem, prototypowaniem i przygotowaniem do produkcji. Montaż robi dla mnie firma z Warszawy i nastawiam się na sprzedaż autorskich projektów. Mogę ci w czymś pomóc ale pewnie efektywniej kosztowo wyjdzie Ci samemu zrobić.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kyokub dam znać w ciągu paru tygodni gdyż wtedy będę wiedział coś więcej. Generalnie potrzebuję projektu płytki kompatybilnej z arduino na takim AVR jak ten plus jakiś moduł gsm i wejście na sim - antena dołączana ...
  • Odpowiedz
@kaczor: zamierzam taki modulik dorobić do tego mojego Comfortino w formie shielda, wpinasz od góry i z głowy, będzie na modemie AiThinker A7 z wbudowanym GPS + styki na antenę GPS/GSM u.Fl i gniazdo na microsim
Jak będzie dostepny dam znać.
  • Odpowiedz