Wpis z mikrobloga

Zacząłem brać #ssri żeby pozbyć się fobii społecznej ale te tabletki sprawiają że mógłbym przeleżeć w łóżku cały dzień, owszem jestem pewny siebie i super mi się gada z ludzmi, dziewczyny same się do mnie uśmiechają jak z nimi rozmawiam.
Jest jedno duże ale, jakiś czas temu zacząłem chodzić na siłownie i po 4 miesiacach widać już efekty, podobam się sobie taki umięśniony a przez te tabletki w ogóle nie mam siły ani chęci chodzić na tą siłownię.
Mirko pomóż, odstawić tabletki i wrócić do swojej fobii ale zacząć ćwiczyć i być super wyrzeźbionym czy brać tabletki i się upaść jak świnia.
#przegryw #depresja #fobiaspoleczna
  • 19
  • Odpowiedz
@Merkava doczytaj w ulotce, napewno jest wzmianka o alkoholu. Lek może słabiej działać, nieprawidłowo albo mogą się wzmocnić efekty uboczne. Oczywiście każdy organizm reaguje inaczej na takie leki i mieszanki ale jak już zrobiłeś taki mega krok, żeby leczyć fobię to rób to bez niepotrzebnego ryzyka. I spokojnie, 3 tygodnie to niedługo, może Ci wróci chęć do siłowni za jakiś czas ;-)
  • Odpowiedz
@Merkava: jakby ci przyszło do głowy, żeby odstawić tabletki w dniu picia (jak się z kimś umówisz czy coś) to z dwojga złego lepiej wziąć leki i pić.
  • Odpowiedz