@Acrivec: Dostawcy prądu dziękuj za szybkie naprawienie "usterki" po panach pracujących na budowie (kto nadzorował prace, zatwierdzał plany itp. itd. to nie wiem).
@hesus_ipanienko: to nie wina vera podobno tylko MOBO, po utracie zasilania (a raczej strzelam na impuls odpowiedni, bo zanim wysiadlo swiatlo to 2x przygaslo i rozjasnilo sie bardziej niz powinno w ciagu 1 sekundy) partycja EFI sie resetuje czy cus i o.
Vera sie odpala, haslo OK, po tym mam 2 akcje. Albo black screen i tyle, albo windows preparing automatic repairs, po jakims czasie na obu sie moze pojawic Hard
@Acrivec: szczerze? podepnij pod innego kompa, hdsentinel, będziesz wiedział czy dysk ok, a potem tak czy siak getdatabackforntfs szkoda czasu na zabawe w deszyrowanie itp
@hesus_ipanienko: Myslisz ze mi sie chce rozkrecac moja 20 kilogramowa obudowe ze stali? ( ͡°͜ʖ͡°) Musialbym dodatkowo zdemontowac karte graficzna i prawdopodobnie mobo zeby kable odpiac od dysku.
@Acrivec: Nie partycja EFI, bo to jest na dysku, tylko nvram. I podziękuj swojemu producentowi mobo za absolutnie #!$%@?ą implementację, nawet nie wiem jak to jest możliwe, a przy tym pracuje
@parhelia: whatever, nie moge rescue disku odpalic, jak otwieram plik iso to jest pusty.. lol podpialem dysk pod laptopa przez usb i moge go pregladac, ale nie ma opcji deszyfrowania calego dysku...
dziękuję pan dostawca prundu
#ehhhhhhhhhhhhh #gorzkiezale #zalesie #windows #veracrypt
Vera sie odpala, haslo OK, po tym mam 2 akcje. Albo black screen i tyle, albo windows preparing automatic repairs, po jakims czasie na obu sie moze pojawic Hard
szkoda czasu na zabawe w deszyrowanie itp
Musialbym dodatkowo zdemontowac karte graficzna i prawdopodobnie mobo zeby kable odpiac od dysku.
podpialem dysk pod laptopa przez usb i moge go pregladac, ale nie ma opcji deszyfrowania calego dysku...