Wpis z mikrobloga

Wrzuć to wszystko do naczynia, zalej winem, dodaj wegete, pieprz, listek laurowy i coś słodkiego, miód syrop klonowy lub dwie łyżki cukru i piecz w niskiej temperaturze dwie godziny, wyjmij mięso zmiel co zostało blenderem przetrzyj przez sitko. I voila, będzie boskie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@toodrunktofuck no właśnie mam szybkowar. Czy najpierw obsmażyć, później zalać winem i dusić? Warzywa robić osobno, bo obawiam się, że w szybkowarze zrobi się z nich papa.
  • Odpowiedz
@kws77: tak, obsmażyć i dusić. Otwórz szybkowar wcześniej i dodaj warzywa, dużo aż zmiękną. Oddzielnie nie ma większego sensu bo smaki się nie przegryza. Tylko nie powiem ile w szybkowarze, zależy ile i jakie policzki.
  • Odpowiedz