Aktywne Wpisy
koniolizator +50
Kto jest w Waszym #top murzynów?
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
Bananek2 +306
Wydaje mi się, że zaszła zmiana w postrzeganiu przyszłości ogólnie w społeczeństwie. Kiedyś myśleliśmy, że 2024 będzie rokiem z dalekiej przyszłości gdzie będziemy żyć jak Jetsonowie. A jak obecnie żyjąc w 2024 wyobrażamy sobie 2070? Nijak, bo nie ma już futurystycznych wizji jak będzie zajebiście, a bardziej obawiamy się jak bardzo sprawy mogą się p---------ć. Tak jak kiedyś wydawało się że ludzkość wyczekuje przyszłości tak teraz wydaje się, że ludzkość bardziej się
Skontaktowałem się z UBER i napisano mi, że to normalna blokada, bla bla bla, i to od banku zależy kiedy pieniądze wrócą na konto. WRÓCĄ, ponieważ tak naprawdę nie zostały zablokowane tylko przelane na konto UBERa. Do konta w UBER mam podpiętą debetówkę, a z tego co wiem blokowanie środków dostępne jest tylko na kredytówkach (często spotykane w hotelach, wypożyczalniach aut). Bank twierdzi, że kasa wyszła do odbiorcy i nie ma czego odblokowywać. UBER twierdzi, że kasę zainkasował tylko w kwocie 28,66 zł.
Więc ja się pytam, gdzie są kurna te pieniądze??
#uber
@womi85: informacja nieprawdziwa. Blokada środków przed faktycznym rozliczeniem może nastąpić też na karcie debetowej.
@Vincenzo: Rozumiem, że taka sytuacja ma miejsce w przypadku płatności zbliżeniowej, kiedy stan konta widzimy zmniejszony o kwotę płatności, jednakże w historii operacji transakcja pojawia się w momencie zaksięgowania. W tym wypadku ta blokada wygląda w ten sposób, że pieniądze fizycznie schodzą z konta i w historii operacji mam dwa analogiczne obciążenia na rzecz UBERa.
UBER to
@womi85: nie tylko. Wszystko zależy od tego kto i jak obciąża kartę. Może być tak, że blokada zejdzie i kasa wróci.
Komentarz usunięty przez moderatora
Sprawdź w aplikacji banku zakładkę blokady. Czy widzisz tam obydwie transakcję? Jeśli nie, nie tak jak wyżej proponuję zgłosić reklamację transakcji w banku = chargeback
Pomijajac szczegoly pomysl ile jak takich transakcji, ile nie zwroci na to uwagi, ile przelewow nje zostanie zwrocone etc
Ale jak widac w dalszym ciagu jeleni nie brakuje, co daja robic sie w bambuku
Kierowcy anuluja zlecenia i tracisz 10zl
To ja już wolę komunikacje miejska.
XD