Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #ramen #pytanie #bigos

Murki i Mirabelki, szał na shakszuke nadal jest, ale trza zrobić coś nowego.

Poszukuje jakiegoś sprawdzonego przepisu na ramen w sensie neutralnego który będzie zazwyczaj każdemu smakować bez picu i ceregieli.

Musi być to ramen nad którym można siedzieć trzy - maksymalnie pięć godzin, ale nie osiem w sensie wywaru, serio dam sobie czasu tylko żeby to nie była ostra jazda czy jak kto woli hardcore, że nad wykopowym ramenem trzeba robić wywar przez osiem godzin.

Mam grzyby Polskie, Chiński makaron dwa rodzaje, korpus z kuraka i skrzydełka, warzywa i przyprawy, mięsa innego rodzaju "nie z kuraka " więc będe robić ramen, a jednocześnie bigos, bo jak nie wyjdzie to trza będzie czymś zapchać taktyczny kałdun.

Serdecznie z góry dziękuje.
  • 1