Wpis z mikrobloga

Mireczki.

Chcę kupić dostęp do piłkarskiego api (terminarze, wyniki, tabele, livescore itp). Posiadamn obecnie serwis na Wordpressie i chciałbym go urozmaicić. Generalnie nie mam pojęcia jak stworzyć stronę na podstawie api/json. Ktoś pomoże i wstępnie zarysuje, albo jakiś poradnik czy coś, bo nic nie mogę znaleźć.

#wordpress #webdev
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@penguin: Wygenerowałem sobie przykładowo terminarz i kod wygląda tak:`[{"match_id":"253888","country_id":"212","country_name":"Poland","league_id":"453","league_name":"Ekstraklasa","match_date":"2018-02-09","match_status":"","match_time":"18:00","match_hometeam_name":"Wisla Plock","match_hometeam_score":"","match_awayteam_name":"Gornik Zabrze","match_awayteam_score":"","match_hometeam_halftime_score":"","match_awayteam_halftime_score":"","match_live":"0","goalscorer":[],"cards":[],"lineup":{"home":{"starting_lineups":[],"substitutes":[],"coach":[],"substitutions":[]},"away":{"starting_lineups":[],"substitutes":[],"coach":[],"substitutions":[]}}},`

To oczywiście początek. Nie mam pojęcia jak do tego podejść w ogóle:/
  • Odpowiedz
@h0lend9r: Generalnie szukałem jakieś RSS, ew. XML z terminarzem meczów, bo zależało mi na liście meczów danego dnia. Tak natrafiłem na to API i pomyślałem, ze w sumie nie drogi dodatek. Stąd pytanie jak to wdrożyć. Nie jest to konieczne, nie planowałem, a obecnie rozważam.
  • Odpowiedz