Wpis z mikrobloga

Tym razem dla różowego szukam czegoś. Podoba się jej Fiesta MK7, dzisiaj obejrzałem jedną w okolicy.
W ogłoszeniu wszytko pięknie. A na miejscu:
- pęknięta przednia szyba (koszt jakieś 800PLN, bo podgrzewana i czujnikami)
- źle założony plastik na podszybiu, więc woda się leje na mechanizm wycieraczek
- prawy reflektor z wystającym nadmiarem sylikonu, ktoś go z jakiegoś powodu poprawiał
- zamiast przewodu odmy jakiś wąż ogrodowy (do tego spięty trytkami zamiast opasek ślimakowych)
- "akumulator odłączam i błędy same znikają" ( ) więc zegarek i data nieustawione, ale i tak świecą kontrolki: ESP i ABS + przez OBD widzę błąd ABS
- po OBD widzę przejechany dystans od kasowania check engine: 0km, czas pracy od kasowania check engine: 0h20m
- powłoka lakiernicza prawy tył od 220nm do 450nm, szczeliny ubrudzone w paście. Reszty nie mierzyłem bo zimno, ciemno, szkoda czasu i nerwów.

Wskrzeszam tag #mattcabbszukasamochodu po latach.
#motoryzacja
mattcabb - Tym razem dla różowego szukam czegoś. Podoba się jej Fiesta MK7, dzisiaj o...

źródło: comment_aHC5l4JODw1BF6aSalGHXIMSK0NG9ebh.jpg

Pobierz
  • 12
@mattcabb: za pół roku będę dla swojego różowego szukał i najprawdopodobniej będzie to taka fiesta. Jak sobie zaczynam myśleć co mnie będzie czekało to spać po nocach nie mogę... btw z jakim silnikiem najlepiej do miasta?
@mattcabb: prawko ma 6 lat doświadczenia zero. szukam czegoś czym nauczy się jeździć. Golf 1.6, Focus albo Astra. w przyszłym roku planuję kupić już coś większego pod kątem rodziny i tutaj też raczej automat, Accord, Passat, Avensis ewentualnie jakiś van Touran, Sharan albo coś w ten deseń