Mam jakieś pół kilo mięsa z jelenia. Mirki #myslistwo, jakieś ciekawe przepisy macie? Nigdy nie przygotowywałem dziczyzny. Myślałem nad gulaszem. #gotujzwykopem #kiciochpyta
@GdzieJestBanan: @dorotka-wu ma rację, tylko stek. Przepis prosty, jak… Natrzyj przyprawami, jakie lubisz: zioła prowansalskie, majeranek, czosnek, kminek, trochę soli, co Ci tam do łba wpadnie. Marynuj przez kilka godzin. Znaczy: tyle, ile wytrzymasz, bo tak naprawdę, to trzeba było wczoraj wieczorem. ;-) Pokrój na płaty na jakieś 2cm grube, rozgrzej patelnię na dużym ogniu, natrzyj blachę odrobiną smalcu. Wrzuć, czekaj minutę, niczego nie ruszaj, to prawdziwe mięso, nie przywrze. Odwróć,
Natrzyj przyprawami, jakie lubisz: zioła prowansalskie, majeranek, czosnek, kminek, trochę soli, co Ci tam do łba wpadnie. Marynuj przez kilka godzin. Znaczy: tyle, ile wytrzymasz, bo tak naprawdę, to trzeba było wczoraj wieczorem. ;-)
Pokrój na płaty na jakieś 2cm grube, rozgrzej patelnię na dużym ogniu, natrzyj blachę odrobiną smalcu. Wrzuć, czekaj minutę, niczego nie ruszaj, to prawdziwe mięso, nie przywrze. Odwróć,