Wpis z mikrobloga

Jak ktoś wychodzi pojeździć na łyżwach po zamarźniętym jeziorze ryzykując wpadnięcie do przerębla, to jest głupi i nieodpowiedzialny. Jak ktoś postanawia wspiąć się na "Zabójczą Górę",
1. zimą
2. bez wsparcia miejscowych tragarzy
3. bez ubezpieczenia na wypadek potrzeby akcji ratunkowej
4. bez tlenu
5. w małej dwuosobowej grupie.
to jest bohaterem pragnącym dokonać niemożliwego.
#rakcontent #wyznaniezdupy #nangaparbat
  • 21
  • Odpowiedz
@mamut2000: Oni się wspinali stylem Alpejskim. O to właśnie w nim chodzi, że robisz wszystko sam. Tak wybrali, ponieśli tego konsekwencje. Szkoda tylko, że narażają innych przez swoje fanaberie.
  • Odpowiedz
@Melisandre > Oni się wspinali stylem Alpejskim. O to właśnie w nim chodzi, że robisz wszystko sam. To w lato mamy codzień w Zakopanem taterników którzy wspinają się stylem warszawskim. Spodenki i klapki więc się nie #!$%@? jak znowu wezwą GOPR na morskie oko gdy zapadnie zmrok
  • Odpowiedz
Oni się wspinali stylem Alpejskim. O to właśnie w nim chodzi, że robisz wszystko sam. To w lato mamy codzień w Zakopanem taterników którzy wspinają się stylem warszawskim. Spodenki i klapki więc się nie #!$%@? jak znowu wezwą GOPR na morskie oko gdy zapadnie zmrok

@xqwzyts Kolego, nie rób #!$%@? z logiki. Obywatele Polski płacą w podatkach za działanie służb państwowych (pomijając debilizm samych akcji pod Morskim Okiem), a ta dwójka pojechała
  • Odpowiedz
@KrakowiaczekMaly: Jestem podobnego zdania. Źle mi oznaczyło Melisandre i wygląda jak w całości moja opinia.
Co do Morskiego oka jeszcze to przed wyjazdem w góry powinno być obowiązkowe jakieś ubezpieczenie właśnie na warszawskich teterników
  • Odpowiedz
@KrakowiaczekMaly:

Nikt im nie kazał tam iść. jest to tylko i wyłącznie ich wola powinni ponieść pełne konsekwencje swoich działań.

No tak xD hurr durr pieniądze są ważniejsze od ludzkiego życia, przecież większość co tak pisze w życiu nie zobaczy takiego hajsu co leci na akcje ratunkową, a traktują to jakby ta CAŁA pula została im wydarta w kieszeni.
  • Odpowiedz
@KrakowiaczekMaly:

Nikt im nie kazał tam iść. jest to tylko i wyłącznie ich wola powinni ponieść pełne konsekwencje swoich działań.
No tak xD hurr durr pieniądze są ważniejsze od ludzkiego życia, przecież większość co tak pisze w życiu nie zobaczy takiego hajsu co leci na akcje ratunkową, a traktują to jakby ta CAŁA pula została im wydarta w kieszeni.
@msd1618 Jak mówiłem, populizm. Nie ma sensu dalej odpowiadać.
  • Odpowiedz
3. bez ubezpieczenia na wypadek potrzeby akcji ratunkowej

@mamut2000: Są w ogóle takie ubezpieczenia na wyprawy na ośmiotysięczniki? Przecież w takich warunkach i tak potrzebny jest śmigłowiec wojskowy i inni wspinacze jako ratownicy, żadna organizacja ratunkowa nie jest chyba w stanie zrobić tego własnymi siłami?
  • Odpowiedz
@Melisandre: kogo niby narazili? W takich gorach nikt nie ma prawa liczyc na jakąkolwiek pomoc w razie wypadku i ta dwojka tez zdawala sobie z tego sprawe. Ekipa z k2 nie musiala tam leciec ale tak postanowila. To byla ich decyzja o podjeciu akcji
  • Odpowiedz