Wpis z mikrobloga

@mirekzwarszawy: Palo santo ladnie pachnie, trochę wpływa na smak yerby choć raczej delikatnie. No i klimatycznie wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jak chcesz kupić to bierz całe okute, inaczej jak drewno popęka to będzie przeciekać. A, no i w PS drewno może chłonąć trochę aromaty jeśli pijesz smakowe yerby, więc w takim wypadku lepiej ceramiczne. Choć zamiast ceramicznego wg mnie spokojnie nada się zwykły kubek
@ranunculus: Tak, planuję właśnie okute - takie. Dobrze rozumiem, że pękanie tego drewna to norma? Nie przejmować się tym?

Wiesz może, czy warto poczekać do poniedziałku na otwarcie sklepu Wojtka C.? Jak u niego z cenami i wyborem akcesoriów i liści?
@mirekzwarszawy: dopóki metal nie pęknie i nie zacznie przeciekać to nie, ale o to już naprawdę trzeba się postarać ( ͡° ͜ʖ ͡°) a w drewnie pewnie jakieś mniejsze pęknięcia będą, zależy też od grubości drewna. W sklepie WC dużego wyboru nie ma, raczej mało yerbi z tego co wiem to drogo. Palo Santo w dwóch pojemnościach (ok. 200-250ml i duże, z tego co na tagu widziałem
@mirekzwarszawy dokładnie to sugeruje. Sam nie posiadam, ale czytałem, że w przeciwieństwie do tykwy, która trzeba zawsze mocno i gwałtownie suszyć Palo Santo należy powolutku najlepiej na mokrej szmatce do góry dnem albo w ogóle nie dosuszać. O pleśń nie trzeba się bać bo ma właściwości dezynfekujące