Wpis z mikrobloga

LEKSYKON WSZELKIEGO ROBACTWA
ODCINEK 21... chyba

Skorek pospolity:

Ten pospolicie nazywany "szczypawicą" owad, jest naturalnym wrogiem rybika cukrowego (ten co biega po łazience jak siedzisz tam w nocy) i walczy z nim o terytoria. Nie mniej walki te nie są prowadzone wyłącznie w naszych domach, ponieważ Skorek upodobał sobie również domki dla ptaków, pniaki i ogólnie wszystko co ciemne i wilgotne... Jak piwnica.
Z wyglądu jest tak.charakterystyczny, że chyba nie muszę go nawet opisywać. Jest odwrotnością Jelonka rogacza, tzn. szczypce ma na dupie, a nie na głowie i ogólnie to nie żywi się sokami z młodych dębowych pędów i gałązek, a zamiast tego wpierdziela, mszyce, gąsienice, rybiki i ogólnie to by pewnie opierdzielił wszystko co się rusza i mu w mordzie mieści, ale jest trochę taką leśną pipą i walczy tylko ze słabszymi... Taki leśny Seba, bo.na.dodatek jak się robi gorąco, to zbija się z kumplami w większą grupkę i wspólnie udają martwych... Ja nie wiem co chcą przez to osiągnąć, no ale spoko.
#leksykonrobactwa #ciekawostki #qualitycontent
Producent_CO2 - LEKSYKON WSZELKIEGO ROBACTWA
ODCINEK 21... chyba

Skorek pospolity:

...

źródło: comment_50RBZvZWOEeWyJgjMd0lIQkNhH7avlCN.jpg

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • 2
@GregPelka kolekcjonuję to i tamto :) Czytam stare książki, bo tam zazwyczaj są odpowiedzi na moje pytania. Bo na przykład taki jeden gatunek kornikowatych robi dwie dziurki na górze i dole chodnika macierzystego i książki podają że to otwory wentylacyjne, ale taki #!$%@?, bo to otwory cyrkulacyjne by zachować odpowiednią temperaturę i wilgotność dla jaj i larw, bo są robione zwłaszcza na nasłonecznionej stronie pnia. Do wentylacji by robiły więcej niż
  • Odpowiedz
jest naturalnym wrogiem rybika cukrowego (...) i walczy z nim o terytoria

@Producent_CO2: no raczej nie o terytoria, tylko rybik walczy z nim o życie. O terytorium to mogą walczyć ewentualnie dwa skorki ze sobą, albo inny drapieżny robal wielkości skorka lubiący dokładnie te same miejsca. Jak qualitycontent to niech będzie quality jak należy.
  • Odpowiedz
@Sojerr: O ile w ogóle można mówić o terytoriach i ich "bronieniu" w kwestii robali. W sensie czy one w ogóle ogarniają że są tam, gdzie są i czasem może ktoś przyjść i im #!$%@?ć. Podejrzewałbym raczej proste przechadzanie się od rogu do rogu pomieszczenia bez zbędnego myślenia.
  • Odpowiedz