Wpis z mikrobloga

@marianoitaliano: znaczy wiesz, ja się nie obraziłem, szukałem samochodu kilkanaście sekund mniej. Nie mam foliowej czapki na głowie, nie śpię w klatce Faradaya itp. itd. uważam, że ceną za korzystanie z "darmowych" usług jest wiedza o mnie i się na to w pełni godzę, bo jestem praworządnym obywatelem i nie mam nic do ukrycia :P zresztą te dane o mnie i tak w 99% idą na personalizowanie reklam, które i tak
  • Odpowiedz
nadajniki telekomunikacyjne (te od zasięgu) są przecież i one pobierają dane o Twojej lokalizacji

@panatokolo: nie sa tak dokladne zeby wiedziec ze akurat jestem w lidlu a nie np obok w biedronce... która była jakies 15 metrów dalej

wyłącz sobie powiadomienia o wystawianiu opinii odwiedzanym miejscom ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Morf: wydawalo mi sie ze mam wszystkie mozliwe opcje od google powylaczane... chyba ze cos przeoczylem
  • Odpowiedz
@marianoitaliano: Są tak dokładne w niektórych miejscach. Sam się zdziwiłem jak przy dobrym zasięgu LTE lokalizowało mnie z dokładnością do ~5m. Nie wiem jakim cudem, ale wszystko poza lokalizacją po sieci - wyłączone. Nawet GPS bywa mniej dokładny, ale to od zasięgu zależy
  • Odpowiedz