Aktywne Wpisy

co mam zrobić na obiad żeby chlop mnie pokochał, tylko poważne propozycje

mirko_anonim +14
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
mam już dość #rozowepaski z #tinder
jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało
mam już dość #rozowepaski z #tinder
jestem 35 letnim gościem szukajacym stałego #zwiazki Ostatnio spotykałem się (może to za duże słowo) z pewna uroczą 30 lvl kobietą, która odpowiadała osobowością oraz wyglądem. Coś tam gadalismy na 3 randce o naszych planach na przyszłość. Powiedziałem zgodnie z prawdą, że docelowo interesuje mnie założenie rodziny. Ona powiedziała, że też celuje w coś poważnego, wydawało

Laptop z Nvidia GeForce GTX 1060. Używam Windows 10 i Ubuntu 16.04.3 LTS (facebook, programowanie, przeglądanie obrazków na wykop.pl)
Miałem problem, po jakichśtam updatach był problem z otwartoźródłowymi sterownikami do karty graficznej, po uśpieniu lub po wyjściu z wygaszacza ekran był czarny. Przeszukałem internet, nie znalazłem rozwiązania problem oprócz takiego przez które musiałem od nowa instalować system. Zmieniłem sterownik karty graficznej na proprietary (zastrzeżony?, nie wiem jak po polsku) nvidia ale i tu pojawił się problem. Pokazywało że rozdzielczość jest 1920x1080 ale tak naprawdę to było przeskalowane 1600x900 przez co nie dało się pracować. Próbowałem wszystkiego co znalazłem żeby rozwiązać ten problem ale nic nie działało. Nvidia settings pokazywało że wyświetla 1920x1080, ale widać że nie i zmienić tego nie byłem w stanie żadną komendą. Przypadkowo odkryłem że rozdzielczość zmieniła się na prawidłową gdy na pulpicie dałem PPM->Change Desktop Background (Zmień tapetę pulpitu?). Wtedy pyk, ustawia się prawidłowa rozdzielczość aż do wyłączenia komputera. Więc muszę to robić za każdym razem gdy odpalam, ale nie mam czasu na poszukiwanie rozwiązań bo straciłem na to kilka dni. Dodatkowo jeśli chcę instalować nowy system to musze odznaczyć ściąganie aktualizacji, bo występuje błąd z otwartoźródłowymi sterownikami od karty graficznej. Trzeba po instalacji pobrać update, zmienić sterownik od razu na nvidia. Jakby ktoś miał taki problem to może skorzystać z tymczasowego rozwiązania wyżej, jakby ktoś miałe permanentne rozwiązanie to proszę o napisanie.
Control Centre -> Software & Updates -> Additional Drivers -> nVidia Binary Drivers -> Apply
A potem
Control Centre -> Displays -> Click: Set as Primary -> Resolution ustawić na właściwe -> Apply
I To już się zapisze gdzieś (nie wiem gdzie i nie chcę wiedzieć)
A potem już przy starcie systemu PPM i Change Desktop Background.
Znalezione na ubuntuforums.org, trzeba w konsolę wpisać
xserver-command=X -core -dpi 96Jeszcze przy okazji trzeba było zmienić głębie kolorów wg askubuntu.com bo była jakby 16 bitów. Cytuję