Aktywne Wpisy
smooker +30
#ukraina #wojna #rosja #polska
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Olo92 +2
Przyszło mi do głowy nietypowe pytanie i jestem naprawdę ciekaw wyniku poniższej ankiety. Proszę o poważne odpowiedzi i zapraszam do dyskusji w komentarzach. #famemma
Na kogo zagłosujesz podczas najbliższych wyborów?
- Konfederacja 30.2% (223)
- PiS 7.0% (52)
- KO 37.6% (278)
- Trzecia droga 6.0% (44)
- Lewica 4.2% (31)
- Nie idę na wybory - nie jestem pełnoletni 2.0% (15)
- Nie idę na wybory - jestem pełnoletni 13.0% (96)
"Kobiety są równe facetom, też mają pracę, to nie XIX wiek, żeby były zależne od faceta. BA! Niektórzy stawiają śmiałe tezy że czasem nawet podrywają"
No chyba, że zaręczyny, to nic nie poradzi musi siedzieć na dupie i czekać aż facet sie domyśli. Zapewne gdyby dał pierścionek z mniej niż 2k to można mu splunąć w twarz. I jest to też opinia kobiet.
"Redpillowcy to debile, w ogóle biologiczne imperatywy w XXI wieku? Kobiety chcą jednego? Boże jakie dzieci!"
"Te Janusze xD <> Ale kisne z nich, dajcie mema z nosaczem"
No chyba, że nie i kobieta może urodzić tylko w małżeństwie, na które trzeba2 lata przygotowań a tu 30 (!) rozumiecie 30 lat, no jak tu rodzić?! I to jest też opinia kobiet
I tak dorasta kolejne pokolenie nosaczy...
##!$%@?
A tu przychodzi temat i dupa, kobieta biedna niewolnica czeka, aż pan facet się oświadczy bo ona czeka aż będzie mogła dzieci wydać, bo to takie istotne, no a skoro nie ma papierka, to lepiej niech idzie szukać innego i to szybciutko bo przecież MA TAKI
"no jak kobieta widzi, dokąd to zmierza (a są w związkach tylko dla dzieci) to szuka innego, który da jej czego chce"
Normalnie takie teksty ladują pod #mizoginia i #bekazestulei
Ale nie. To było dobre podsumowanie komentarzy.
Ja też długo czekałam na oświadczyny, delikatnie sugerowalam mojemu już narzeczonemu że fajnie by było ( ͡° ͜ʖ ͡°), oczywiście rozmawialiśmy też luźno na tematy związane z małżeństwem, dziećmi itp., dałam mu przestrzeń