ale równie dobrze możesz po taniości taśmą izolacyjną owinąć.
@TwigTechnology: miałem problem z opaskami i wypróbowałem izolację. Ostatecznie najlepiej sprawdziła się przezroczysta taśma biurowa - ma mniej kleju, więc jest mniej syfu kiedy przyjdzie ją odkleić, a ponadto nie przesuwa się tak jak to było z izolacją. Kwestia znalezienia tylko taśmy odpowiedniej szerokości:) @klark:
@brachistochrona: jak kleiłem tublessy specjalną taśmą od jednego ze "znanych włoskich producentów", to miałem wrażenie, ze chłopaki odkupili tira taśmy biurowej, bo była minimalnie za sztywna i walnęli 10000% marży.
Teraz już całkiem przeszedłem na izolacyjną na 2 razy i działa pięknie.
@brachistochrona: izolacyjna jest o tylke lepsza że jest elastyczna mocno, rozciagasz to zmniejsza szerokość ;-) więc nie potrzebujesz "idealnie" dobrać szerokości taśmy w sklepie, po prostu mocniej naciagasz :P
@tosyu: taaa... Przekonałem się o tym właśnie gdy mi nyple przebiły dętkę i po sklejeniu odkręciłem kilka razy detkę by wzmocnić to miejsce. Jak przyszło ją wymienić to się okazało że taśma popekała, dokleiły się kawałki do opony i generalnie ciężko to było usunąć ( ͡°͜ʖ͡°)
@tosyu: sam się zdziwiłem, jak to odkryłem. Tym bardziej, że owijałem po napompowaniu dętki. Natomiast na obręczy nie pękała, ale zostawia sporo kleju. Jak mi zaczęły się dziurawić dętki na nowych kołach, to postanowiłem trochę złamać krawędzie otworów na nyple, więc uprzednio musiałem usuwać ten klej:) Przy tym właśnie odkryłem, że mimo wszystko izolacja się przesunęła. Dziwne, ale tak było, nie zmyślam( ͡°͜ʖ͡°)
Pamietajcie, jesli wybierzecie bande czworga, tzn ze zgadzacie sie na lockdowny i zamordyzm. Dacie znac ze w przyszlosci zmuszanie ludzi do siedzenia w domu przez 1-2 lata jest normą i nikt za to nie odpowie.
#rower
@TwigTechnology: miałem problem z opaskami i wypróbowałem izolację. Ostatecznie najlepiej sprawdziła się przezroczysta taśma biurowa - ma mniej kleju, więc jest mniej syfu kiedy przyjdzie ją odkleić, a ponadto nie przesuwa się tak jak to było z izolacją. Kwestia znalezienia tylko taśmy odpowiedniej szerokości:)
@klark:
Teraz już całkiem przeszedłem na izolacyjną na 2 razy i działa pięknie.
Natomiast na obręczy nie pękała, ale zostawia sporo kleju. Jak mi zaczęły się dziurawić dętki na nowych kołach, to postanowiłem trochę złamać krawędzie otworów na nyple, więc uprzednio musiałem usuwać ten klej:) Przy tym właśnie odkryłem, że mimo wszystko izolacja się przesunęła. Dziwne, ale tak było, nie zmyślam( ͡° ͜ʖ ͡°)
polecam stosować