Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Czikita113 kolego, ten problem maja prawie wszystkie telefony redmi 5. Przeczytałem na forum, że jest to powszechne i ma być naprawione przez xiaomi.
Jak nie wiesz, to nie mów. Nie chce miui polska, chce mieć normalne aktualizacje przez OTA
  • Odpowiedz
@Pliseq: sprawa jest prosta : dopiero od niedawna jest dostępny Global Rom dla redmi 5. Wczesnej goldway pakowal swój modyfikowany China Rom z tłumaczeniami. Teraz gdy jest już oficjalny global Rom nie ma już takiej potrzeby.
  • Odpowiedz
@Pliseq: > źródło: fromapp.jpg

Mnie to wygladą na zmodyfikowany bootloader, dlatego ten komunikat nie znika po updacie ota. Jak wyjda romy global w wersji fastboot to przeflashowanie Miflashem może rozwiązać problem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@asd1asd zgłosiłem się, aby mi odblokowali bootloadera. Bez odblokowania dam radę? To nie jest żadne syfmiui, przynajmniej to wynika z tego, co piszą moderatorzy na forum miui. Wspomnę jeszcze, że w tej nowej wersji również występuje ten błąd.
  • Odpowiedz
Bez niego dam radę?

@Pliseq: ja ostatnio chciałem na zablokowanym Redmi 4A zainstalować, coby mieć pewność, że oficjalny global stable, ale nie dało rady. Jest jeszcze coś takiego jak XiaoMiTool, ale nie miałem okazji sprawdzić działania.

To nie jest żadne syfmiui

Nie widziałem jeszcze oficjalnego systemu z numerowaniem ostatniego członu wersji.
  • Odpowiedz