Skad brac makro do przetworow drobiowych ? Przyklad - udo z kuraka w kilku roznych zrodlach bialko podaja 13/17/20 / 100g i czlowiek glupieje #mikrokoksy
@ketrish podejrzewam, że rozbieżności wynikają z tego, że jedne źródła podają zawartość białka w 100g uda wraz z kością i skórą, a drugie bez. Mieso z uda po oskórowaniu i wyjęciu kości ma zawartosc białka podobną do piersi,
@beefislife: @UnitrA: @shdw: zakladajac, ze ma sie X% redukcji i wziecie jednej danej, mozna oszacowac ile mniej wiecej powinno sie chudnac na tydzien (mierzenie w skali 2 tyg. u mnie zauwazylem, ze jest najbardziej miarodajne) i droga dedukcji dojsc
spojrzalem na ndb - chyba fanatycy PHP go robili ( ͡°͜ʖ͡°)
ps pytalem, bo u nas np.: w biedrze brak danych na opakowaniu, a
Prawie cały wykop za szprycą - wiadomo jak się skończyło Prawie cały wykop za slava ukraini - wiadomo jak się skończyło Prawie cały wykop za Tuskiem - wiadomo jak się skończy XD #tusk #marsz #bekazlewactwa #polityka #ukraina #wybory
#mikrokoksy
Mieso z uda po oskórowaniu i wyjęciu kości ma zawartosc białka podobną do piersi,
+ to co powiedział @beefislife
Dla twojego przykładu: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/914?manu=&fgcd=&ds=
Pamiętaj żęby zwracać uwagę na dokładny typ którego szukasz, tutaj "thigh, meat and skin, raw".
Oczywiście zawsze waga bez kości.
spojrzalem na ndb - chyba fanatycy PHP go robili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ps pytalem, bo u nas np.: w biedrze brak danych na opakowaniu, a