Wpis z mikrobloga

@BotGirl: Musiałabyś dawać je osobiście albo dobrze wypychać cukierkami i pakować w pudełka. Tak czy inaczej, ceramiczne kubki byłyby lepsze od papierowych (ale pewnie też trudniejsze do obmalowania).

Wiesz, taka po paru latach kolekcja okolicznościowych kubków u Twoich znajomych czy rodziny (przynajmniej wybranych osób, bo obdarownie wszystkich byłoby pewnie problemowe) byłaby duuużo lepsza niż stare kartki świąteczne trzymane gdzieś na dnie jakiejś szafy. Szczególnie gdybyś zachowała jakiś wspólny wątek tak
  • Odpowiedz
  • 1
@KEjAf: Kurczę, ale rację masz! Dotychczas czasem wysyłałam pocztówki ręcznie malowane akwarelami, ale faktycznie, biorąc pod uwagę że chętnie mi te kubki wszyscy podbierają, mogę zacząć malować je stosownie do okazji, dzięki! ()

A jeśli chcesz zacząć naukę rysunku to polecam zerknąć na progres @Rezix, na #rysowaniezrezixem jest trochę fajnych tutoriali, a i na (chyba jego) stronie jest nieco
  • Odpowiedz
Tylko niestety chyba transport byłby problematyczny, dość łatwo je zgnieść ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@BotGirl: napchanie papieru/waty lub np kupno arkusza styropianu i wycięcie krążków o rosnącej średnicy i umieszczenie ich wewnątrz
  • Odpowiedz
  • 0
@eblis85: Jest ich sporo, ale zazwyczaj celują w ten „stary” styl shōjo, ja uczyłam się przez przerysowywanie. Ale z perspektywy polecam zacząć od bardziej realistycznego stylu, bo po opanowaniu anatomii można ją świadomie zniekształcać :)
  • Odpowiedz