Wpis z mikrobloga

Jako iż ze względu na #dragonballsuper postanowiłem sobie odświeżyć dragon balla i to z lektorem polskim ( oryginalnym z rtlu ) naszly mnie - 30 letniego faceta pewne przemyślenia - mimo całej sympatii do #dragonballsuper niestety muszę przyznać iż baaaaaaardzo daleko mu - nawet mając na uwadzę losy kwszechświata ( i to to niejednego ) w obecnej fabule - do dramaturgii z Dragon Ball Z - a zwłaszcza sagi z Vegeta i freezerem które były mega ciężkie.

Nie wiem czy to może zasługa francuskiego dubbingu, może nostalgii ale oglądając ponownie dbz aż naszły mnie te same emocje równe temu jak oglądałem dbz mając niespełna 14 lat i gdy prawie płakałem przy poświęcieniu piccolo. Mimo wszystko #dragonballz >>>>>>> wszystko. Przykład w filmiku.

#dragonballsuper
#dragonball
#dbz
#niepopularnaopinia
#nostalgia
Bartoxik - Jako iż ze względu na #dragonballsuper postanowiłem sobie odświeżyć dragon...
  • 4
@Bartoxik: myśle że dużo klimatu dbz daje kreska, a nie grafika komputerowa, do tego dbz od przylotu Raditza do pobytu na namek wszystko dzieje się ciągiem przyczynowo skutkowym i ma podłoże fabularne, dbs to tylko walka i więcej walki, w dużym stopniu naciąga fabułe i zupełnie odchodzi od sztuk walki które były fundamentem db