Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie wiem co robić moja dziewczyna dostała nerwicy od 2 miesięcy jedyny ci robi to płacze że umiera staram się ją wspierać jak moge ale każdy radzi mi żebym ją zostawił po tym jak na każdym spotkaniu z rodziną/przyjaciółmi źle się czuła i nie przychodziła (przyszła na moja 18 na 10 minut po czym następnego dnia krzyczała przy wszystkich że umiera jak rodzina była u nas) kocham ją i nie chce jej zostawić ale juz sam nie wiem czy będzie dobrze tak jak kiedyś #psychologia #feels ktoś miał podobnie?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 10
@AnonimoweMirkoWyznania "każdy mi radzi, żebym ją zostawił" to jakieś ch*je są! Dziewczyna jest chora i potrzebuje pomocy. Najlepsze co możesz zrobić to przekonać ją do pójścia do psychiatry. Jak będzie się opierać to wziąć ją pod pachę i zaciągnąć. Dostanie pewnie Ssri na nerwicę i po niedługim czasie się poprawi.
@AnonimoweMirkoWyznania: Nerwica to jest normalna choroba, trzeba iść do lekarza.
Pomyśl o tym, jak o złamanej nodze. Wtedy byś ją zaprowadził do gabinetu ortopedy. Teraz trzeba do gabinetu psychiatry i to żaden powód do wstydu ani nic takiego.
OP: Wyniki wszystkie ma idealne każdy lekarz jej to mówi ale jak patrzy się w punkt to mówi ze nie moze oddychać a sam widze że oddycha ale mówi ze to koniec i umiera mimo ze jest zdrowa a z tym zostawieniem jej to głównie rodzina moja i po części jej bo widzą jak to wygląda ale chce zostać i jej pomóc

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
@AnonimoweMirkoWyznania To nie brzmi jak nerwica, myślę ze to efekt jakiejś większej choroby psychicznej. Ale jeśli jest zdiagnozowana to najlepiej poprosić o psychotropy bo terapia i konserwacja przy nerwicy nie pomoże. Jesli choć przez chwilę pomyślałeś by ją zostawić w takiej sytuacji to lepiej odejdź bo jak w przyszłości zdarzy sie cos gorszego i nie bedzie umiala sie nawet sama umyć to wtedy tym bardziej ją zostawisz.