Wpis z mikrobloga

@jam_nick: Z bułki też mogę zrobić grzankę. Mnie chodziło o to, że nigdy nie podawałem na pieczywie.

Zdarzało mi się boczek mielony tak jeść albo metkę cebulową, ale one docelowo są przeznaczone do położenia na pieczywie, a tatar nie.
  • Odpowiedz
@jam_nick: Zresztą ja do tatara to zawsze mam słodką herbatę, piwo/wódkę i kromki chleba z masłem. Sieczkę robię drobniejszą, a do samego mięsa wyciskam czosnek, wlewam trochę Worcestera, bądź jakiegoś destylatu i odstawiam w lodówce do przegryzienia się. Do sieczki też często u mnie grzyby w zalewie przychodzą.
  • Odpowiedz
@digupherbones: Samo mięso z pieprzem, solą, żółtkiem, łyżeczką łyski i łyżeczką Worcestera jest już bardzo dobre. Cebula, ogórki itd to kolejna paleta smaków. Bez sieczki to bym robił z polędwicy, bo delikatne mięso.
  • Odpowiedz