Wpis z mikrobloga

@Hide: Jak to miło patrzeć, że od kilku lat można sobie wbić dosłownie każdy achievemnt w europce w 1444, a Paradox kładzie na to zwykłą lachę :D
  • Odpowiedz
@Skyworld: A co to zmienia, że dla niektórych? Skoro są takie którymi można to zrobić to reszta nie ma znaczenia. 5 minut roboty i możesz się znajomym pochwalić jak to udało ci się podbić świat jakimś gówienkiem w Azji.
  • Odpowiedz
@Skyworld: no wiecie, tylko że to nie ulatwia gry jakoś super, co mi po tych exploitach jak i tak połowa z nich to raczej tricki niż cheaty i paradox nigdy nie wyeliminuje czegoś takiego jak np zabieranie estejtom prowincji żeby wymusić bunt zeby trochę pomeczyc wojsko rywala.
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: ZApisywanie/wczytywanie saveów z użyciem custom nation, używanie programów które mogą zmieniać różne parametry w grze i same exploity w grze typu nieskończona kasa/manpower. Oczywiście jest tego więcej, ale wymieniłem tylko te które sprawdzałem na ostatniej wersji.
  • Odpowiedz
@Shadovek: paradox nigdy nie zdoła czegos takiego wyeliminować, zawsze znajdzie sie jakaś luka w działaniu. I to juz raczej hackowanie a nie exploity. Zresztą taki poziom jest osiagalny dla 1%>graczy i pożera bardzo dużo czasu
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: 5 minut to dużo czasu? Nie wiedziałem że zostałem hakerem klikając kilka przycisków na ekranie wyboru państwa. Taki poziom jest osiągalny dla każdego kto przeczyta/obejrzy o takim exploicie i będzie chciał go sam wykorzystać. Masz o tym wyobrażenie jakby ktoś próbował włamywać się na serwery pentagonu :p Takie „luki w działaniu” pewnie możnaby wyeliminować skoro podobne zostały naprawione patche temu.
  • Odpowiedz
@Shadovek: napisałeś "używanie programów" wiec to juz jest hackowanie i do paradoxu nir mozna miec zastrzezen. Można kiec tylko o to, co pokazuje reman, a przecież i tak to naprawiaja bo kuz kilka exploitow z wcześniejszych wersji nie działa
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: tak programy to jedna z wielu możliwości i nie trzeba ich używać by te acziki odblokować, pierwszy exploit o którym napisałem odkryto dwa lata temu, więc coś długo im zajmuje jego załatanie.
  • Odpowiedz
@KsiazePodziemi: Ale żadna z tych rzeczy nie jest nowością, wszystkie istnieją przynajmniej od roku i wie o nich masa ludzi łącznie z developerami, tak jak pisałem wcześniej według mnie nie wyglądają na jakoś wybitnie trudne do naprawienia (łącznie z tymi programami) więc sam nie wiem dlaczego się za nie nie zabiorą
  • Odpowiedz
@Ragnarokk:

Ironman jest dla ludzi, nie dla achievków

Jedyne co go odróżnia od nie irona to miesięczny autozapis doprowadzający do szewskiej pasji :)
Zamiast konsoli są exploity. Nie rozumiem natomiast jakiejś masowej miłości do irona, pierwsze co ludzie robią przy wrzuconym screenie to patrzą na ikonkę. Brak ikonki = konsola.

Przede wszystkim takie ciągłe łatanie exploitów jest nieopłacalne.

Przede wszystkim to kiedyś próbowali ale robili to nieudolnie bo za jeden załatany
  • Odpowiedz
@Skyworld:
Znaczy źle napisałem. Łatanie jest spoko, szukanie nie. Bardziej opłaca się śledzić użytkowników i załatać, niż samemu aktywnie szukać.

Sam gram tylko na Ironie. Ale robię to, by walczyć ze swoją słabą wolą, achievki łapię uczciwie i nie tylko nie używam exploitów, ale też nie używam wszystkich znanych tricków, jeśli dany uważam za totalnie ahistorycznie z dupy.
  • Odpowiedz
Sam gram tylko na Ironie. Ale robię to, by walczyć ze swoją słabą wolą

@Ragnarokk: Też tak zrobiłem aby wyplenić nawet drobne oszustwa. Dzięki Ironman gra dla mnie nabrała nowych rumieńców. Ale boli jak się coś przypadkiem kliknie.
  • Odpowiedz