Aktywne Wpisy
lubaxd +690
Ale mnie #!$%@? to sranie sie podludzi z gastro, jak ktos nie da im napiwku. #!$%@?, ide do restauracji, zamawiam, zjadam, place i wychodzę, za co ja mam komus dawac jakies dodatkowe pieniadze?
Rozumiem, ze ci wszyscy kelnerzy i dostawcy jak ida do sklepu to tez daja kilka zlotych napiwku kasjerce?
- po ile ten telewizor?
- 1499zl prosze pana
- prosze policzyc 1502zl za miłą obsluge
Albo u lekarza
- ile
Rozumiem, ze ci wszyscy kelnerzy i dostawcy jak ida do sklepu to tez daja kilka zlotych napiwku kasjerce?
- po ile ten telewizor?
- 1499zl prosze pana
- prosze policzyc 1502zl za miłą obsluge
Albo u lekarza
- ile
Pudzianator321 +21
Jak najlepiej zmotywować programistów w zespole?
Krótko o mnie: od niedawna TechLead i menedżer w jednym z dużych inwestycyjnych korpo, ponad 16 lat exp-a, pracowałem jako CTO startupu we Francji
Mam problem z devami w zespole bo mam przeczucie że za mało pracują. Piszemy jedną dużą appkę od zera, której deadline mamy na maj/czerwiec 2025, ale chciałbym dowieźć do jesieni (żebyśmy zostali wyróżnieni i wszedł jakiś awans (ʘ‿ʘ)
Krótko o mnie: od niedawna TechLead i menedżer w jednym z dużych inwestycyjnych korpo, ponad 16 lat exp-a, pracowałem jako CTO startupu we Francji
Mam problem z devami w zespole bo mam przeczucie że za mało pracują. Piszemy jedną dużą appkę od zera, której deadline mamy na maj/czerwiec 2025, ale chciałbym dowieźć do jesieni (żebyśmy zostali wyróżnieni i wszedł jakiś awans (ʘ‿ʘ)
#budujzwykopem
Jak nie ma zimy, to można budować. W zimie niby też można, ale drożej. Ogarniaj temat działki, pozwoleń, kredytu itd. Zależnie ile zejdzie, zrobisz w tym roku surowy, fundamenty albo nic.
- najpierw miałem działkę (dokładnie to żona miała)
- potem załatwiliśmy warunki przyłącza u operatora sieci energetycznej, w gminie wypis i wyrys z MPZP, z jakiegoś urzędu jeszcze jakiś papier gdzie byli wypisani sąsiedzi (nie wiem po co to było)
- w kwietniu lub maju (albo czerwcu) był u mnie na działce geodeta, wyznaczył (wznowił) granice, pospisywał sobie wszystko i przystąpił do
Czyli mając już działkę (w niedalekiej przyszłości mam nadzieję
Powinno ci się przydać :) Jakby to co pytaj.
@Alpha_Male: Bardzo wyczerpująco wszystko opisałeś i chyba niewiele jest tu do dodania. Czy gdybyś miał to wszystko robić drugi raz to także sam latałbyś sam po urzędach czy raczej zleciłbyś wszystko do ogarnięcia np. kierownikowi budowy czy biuru projektowemu?
Wprowadziliśmy się w maju 2015.
@chafer: w opisie użyłem skrótu myślowego, wniosek (i odrolnienie) składał nam architekt, sprawy w PINB załatwiał kierownik budowy, podobnie klauzulowanie i granice załatwiał geodeta. I myślę, że tak jest lepiej, bo oni wiedzieli gdzie