Wpis z mikrobloga

#webdev #programowanie

Sa takie uslugi, ktore skanuja strony, sprawdzaja errory na nich, czas zaladowania, response i jak cos pojdzie nie tak to alarmuje (sms, mail, slack)? Powiedzmy skan co godzine + po kazdym deployu.

Chodzi mi o testowanie juz gotowej strony, nie od strony kodu czy serwera, ale to co wypluwa np php po przeparsowaniu, do powiedzmy 300 stron.

U nas np. jak junior cos #!$%@? na produkcji to sie dowiemy o tym dopiero jak klient zadzwoni, ciezko sledzic 300+ stron czy sie cos tam nie wysypalo na frontendzie
  • 11
polecam czytanie ze zrozumieniem, testami integracyjnymi chcesz testowac performance i html output?

@Melcma: a ja polecam trochę mniej chamstwa na przyszłość, szczególnie, że sam napisałeś, że chcesz sprawdzać też errory i odpowiedzi. :)
@dog_meat: @AwizisieAkat: jakby ode mnie to zalezalo to by byl i code review i testowanie, ale taki biznes, ze robisz git push, refresh strony, dziala, close ticket i elo, a jak sie cos popsuje to ladne panie trzepia rzesami przed klientem

mielismy do tego prawie w pelni skonfigurowanego new relica i selenium ale jak to bywa w januszsoftcie rzucili w #!$%@? projekt

dlatego szukam czegos czysto na frontendzie, jakis panel