Wpis z mikrobloga

Tak jak obiecałem jeszcze przed sylwestrem publikuje przepis na wspaniałą włoską kanapkę panuozzo z karczochami i kaparami.

Link: Panuozzo z karczochami i kaparami - przepis na wspaniałą włoską kanapkę

Przepis bazuje na cieście do pizzy, który publikowałem dwa tygodnie temu. Mam nadzieję, że kanapka będzie wam smakować. Zamiast karczochów i kaparów można użyć też innych składników (generalnie panuozzo występuje w wielu wersjach).

Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi co do przepisu to śmiało pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.

Na zdjęciu poniżej znajduje się panzerotti, kolejny wspaniały włoski wynalazek ( ͡° ͜ʖ ͡°). Osoby, które chcą żeby zawołać ich do następnego przepisu oraz aby wołać ich do kolejnych przepisów proszę o zaplusowanie komentarza poniżej.

PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
PPS W kolejnych odcinkach chciałbym zająć się między innymi takimi tematami jak: sos do pizzy, techniki pieczenia pizzy w domu i różnice pomiędzy nimi i wiele innych. Czekam też na wasze sugestie ;)
MG78 - Tak jak obiecałem jeszcze przed sylwestrem publikuje przepis na wspaniałą włos...

źródło: comment_DCvrKkYSh47k1fFp0qPx83K61c3FuqYB.jpg

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
@MG78: ( ͡° ʖ̯ ͡°) a ja właśnie siedzę w pracy bez jedzenia, bo zapomniałem, że stołówka zamknięta... Mimo wszystko bardzo dziękuję za przepis.
  • Odpowiedz
@MG78

Za około dwa tygodnie dodam na nie przepis. Osoby, które chcą aby zawołać ich do tego przepisu oraz wołać do następnych przepisów (co około 2 tygodnie) proszone są o zostawienia plusa do tego komentarza.


Nie chciałoby mi się robić osobnego wpisu dla takiej prościzny XD
Wykładasz składniki na ciasto do pizzy, lepisz pieroga, smażysz na złoty kolor w głębokim oleju, lub jeżeli chcesz piec w piecu, polewasz passatą i pieczesz
  • Odpowiedz
@SernikBezRodzynek: Tak, ale lepiej chyba po uformowaniu kulek wrzucić wszystko do lodówki i rano wyciągnąć.

Nie daje jednak 100% gwarancji bo nie przechowywałem jeszcze ciasta z tego przepisu w lodówce (muszę spróbować).
  • Odpowiedz