Wpis z mikrobloga

@fervi: Czytałem dzisiaj jedną dobrą rzecz odnośnie Bitka.

We don't need larger blocks, since lightning will come someday™, the same way we don't need cars or planes since teleporters will come someday™

Dirt roads are fine too, why build highways when we can just wait for the teleporter? It'll come someday soon, we promise, here's a rough sketch of something that may work!

https://www.reddit.com/r/btc/comments/7m3aeo/we_dont_need_larger_blocks_since_lightning_will/

Płaćmy zajebiaszczo dużo za transfer przyszłości w
Pobierz leobenos - @fervi: Czytałem dzisiaj jedną dobrą rzecz odnośnie Bitka.
 We don't need ...
źródło: comment_fdXExJBvY5ZnldT9qaxvfHnt6mOPf0Rq.jpg
@leobenos: Cóż, o większych blokach wypowiadałem się wielokrotnie, nawet nie będę tego przytaczał. Niektórzy pisali, że aby Hard Fork się udał powinien być zaakceptowany przez 90% społeczności, minerów, programistów - inaczej nie ma sensu. Także tego.

Dziwne, że ludziom z BTC nie chce się pisać w Bcash, skoro są ideowo bliscy (wręcz ci sami)
@fervi: Jestem za ETH bo jest użyteczne. Tak więc kiedy ma być ten LN? Za miesiąc, za rok, za dwa lata?
Trochę to mnie śmieszy, ta nieugięta wiara w Bitka i ciągłe wmawianie, że wysokie fee są dobre
@leobenos: A kiedy ETH przestanie służyć do okradania ludzi na ICO? Dziś? Jutro? Kiedyś? ¯\_(ツ)_/¯ Byle hajs się zgadzał i kurs nie spadał.

Czekam na przejście ETH na PoS. Chcę zobaczyć jak ludzie się wyłamują i nagle hajs zacznie odpływać.
@fervi: A Kiedy BTC przestanie robić ciągłe Forki i przestanie służyć okradaniu ludzi poprzez coraz to nowe Bitcoin shity?
Dziś, Jutro, Kiedyś?
Jak to było z ostatnim BTC Gold?
@leobenos: BTC Gold dalej działa i można sprzedać

Dzisiaj każdy głąb może zrobić własne ICO - czego dowodem jestem ja. Nie dziwmy się, że 90% ICO to scamy. Już lepiej inwestować w te wszystkie szit-forki
@leobenos: No idzie to sprzedać, jest to notowane na giełdzie. Natomiast scam o tyle, że hajs (BTGoldy) idą na konta deweloperów, którzy je sprzedają i tak dalej (albo zrobili też premine). Im (według opinii bitcoiniarzy itd) nie zależy na produkcie, a na tym by się nachapać forsą i żyć jak królowie. Takie ICO level Bitcoin

Na Bittrex możesz kupować / sprzedawać
A kiedy ETH przestanie służyć do okradania ludzi na ICO? Dziś? Jutro? Kiedyś? ¯_(ツ)_/¯ Byle hajs się zgadzał i kurs nie spadał.

@fervi: Serio? ICO to smart kontrakt, tego nawet Vitalik nie stworzył. Ktoś sobie wymyślił ICO, napisał kontrakt i ludzie podłapali temat. Co ma Vitalik zrobić skoro to zdecentralizowana platforma na której każdy ma prawo zrobić co chce? Zabronić?

Znowu wymyślasz absurdalne argumenty, byle obronić bezużyteczne BTC.
@leobenos: No cóż, Bitcoin przetarł szlaki, jest pierwszą kryptowalutą, jego rola została spełniona w 100%, tak naprawdę nie jest już więcej potrzebny (ale zostanie i będzie na wiele lat miał się wspaniale). Nigdy coś, co powstało jako 1-szy prototyp nie zostaje potem w powszechnym użytku. Bitcoin, a raczej Satoshi Nakamoto pokazał cud że się da stworzyć taki e-pieniadz bez zaufanej instytucji jak PayPal, Skrill, bez banków itp, i chwała innym devom,
@Smule: cooo?
Masz to gdzieś zapisane albo jakieś zródło?
Przecież po takim stwierdzeniu to dla fanatyków Bitka tutaj i na r/bitcoin chyba by dupły pękły tak jak nigdy wcześniej
@Smule: 18 miesięcy to za mało na zapadnięcie się pod ziemie tak ogromnego tworu. Nic by wielkiego się nie stało.

W dodatku, LN jest już czasem testowany na prawdziwym blockchainie Bitcoina i widziałem testy z sukcesem.
Więcej niż 10 miesięcy to nie zajmie.

Pozostaje inną kwestią, że LN jest bardzo kontrowersyjny i wcale może nie być dobrym rozwiązaniem, a porzuceniem idei Bitcoina.