Wpis z mikrobloga

Chciałbym wybrać się do Tajlandii ale mój skill organizacji podróży kończy się na rezerwacji hotelu na bookingu.

Polecacie ogarnac lot, transfer i nocleg osobno czy skorzystać z jakiejś oferty biura podróży? Podróż do Tajlandii na 2 tygodnie, nie muszę dużo zwiedzać , jedzenie, plaża, basen, imprezy mi wystarcza

#tajlandia #podroze
  • 9
@mebel: Nie o to mi chodzi. Bardziej mam na mysli, ze organizowanie samemu ma sens jesli wiesz czego chcesz i umiesz wziac za siebie odpowiedzialnosc.

Organizacja samemu oznacza, ze musisz tematem sie zainteresowac, poczytac, zaplanowc i stajesz sie samemu sobie przewodnikiem. Musisz wiedziec gdzie isc, z kim rozmawiac, musisz miec swego rodzaju obycie zeby wiedziec na ile sobie mozesz pozwolic. Nie zadziała nawet rozwiazanie, ze ktos Ci wszystko przygotuje i Ty
Zależy czy chcesz aktywnie spędzić czas czy raczej leżeć na plaży i ewentualnie zwiedzać okolicę. Dobrą alternatywą dla zwykłych biur podróży są stowarzyszenia typu Soliści czy Ambasada Podróżników :) A jak samemu chcesz ogarnąć tripa po Tajlandii to zacznij od zapisania się do newsletterów wyszukiwarek tanich lotów typu Filpo, Fly4Free, Skyscanner (można ustawić alerty na konkretne miejsca/dni). Dużo info o Tajlandii znajdziesz u mnie na Gadulcu!
@mebel: więcej niż umiejętność kupna biletu na samolot i zabookowania pokoju nie musisz umieć :) Wychodzi tanio i przede wszystkim jesteś elastyczny. Wróciłem z tajlandii jakiś tydzień temu i jedyne co miałem ogarnięte przed wyjazdem to bilety na samolot i nocleg na pierwsze 2 dni w bkk