Aktywne Wpisy
x3noN +198
#rozdajo
Ahoj Wykopki! Dawno nie było #rozdajo ode mnie dlatego przygotowałem coś dla was!
Do zgarnięcia: PARÓWKI UTOPENCE, Zgrzewka kofolki na te upalne dni oraz trochę samokołyków od naszych sąsiadów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ZASADY TAK JAK NA GRAFICE:
-ZOSTAW PLUSIKA I NAPISZ COŚ MIŁEGO W KOMENTARZU
Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedaje produkty z Czech i Słowacji! Mam sklepik na #alledrogo także chętnych zapraszam może coś przypadnie
Ahoj Wykopki! Dawno nie było #rozdajo ode mnie dlatego przygotowałem coś dla was!
Do zgarnięcia: PARÓWKI UTOPENCE, Zgrzewka kofolki na te upalne dni oraz trochę samokołyków od naszych sąsiadów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ZASADY TAK JAK NA GRAFICE:
-ZOSTAW PLUSIKA I NAPISZ COŚ MIŁEGO W KOMENTARZU
Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedaje produkty z Czech i Słowacji! Mam sklepik na #alledrogo także chętnych zapraszam może coś przypadnie
Przeglądam sobie w internecie czeskie klepsydry i moją uwagę zwróciło to, że w zdecydowanej większości przypadków śmierci w Czechach nie ma pogrzebów. Rodzina/znajomi odbierają urnę z prochami zmarłego i tyle, co z tą urną zrobią to ich sprawa, mogą tę urnę trzymać w domu, na działce, mogą prochy rozsypaćt tam, gdzie chciał zmarły bo to było jego ciało i tylko on ma prawo decydować co ma stać się z jego. ciałem, nie
#mikolaj #swieta