Wpis z mikrobloga

@Wojtek-bez-portek: spieszę z wyjasnieniami, z tego co widzę to jest to "wołowina", chociaż jak to w polskich warunkach - to raczej jest krowina. Żeby zapuścić krowę do takiego stopnia, że robią się takie cysty to trzeba ją gównem karmić i zignorować co najmniej 2 poważne choroby z widocznymi objawami. No ale c--j, kilo wołu za 29,99 ( ͡° ͜ʖ ͡°) smacznego.
Gardzę takimi hodowcami
  • Odpowiedz
Gdzieś niedawno też widziałem jak wygląda taśmowa produkcja mięska, tam to dopiero się dzieje. Jak zobaczyłem tą fotę na 4chanie to sobie skojarzyłem i puściłem dalej.

@Roszp:

że robią się takie cysty to trzeba ją gównem karmić i zignorować co najmniej 2 poważne choroby z widocznymi
W.....k - Gdzieś niedawno też widziałem jak wygląda taśmowa produkcja mięska, tam to ...
  • Odpowiedz
@Roszp: a przez takich jak Ty, bo masz radość z obrzydzenia mięsa ludziom którzy mięso jedzą. Takie zachowanie jest zwykłym buractwem.
  • Odpowiedz
@sz__po: Dlaczego radość? To tak jakbym ci pokazywał pokaleczone rączki małych dzieci w fabryce ajfonów, a ty byś mi się żalił że obrzydzam ludziom używanie ajfona.

Tak wygląda prawdziwa produkcja mięsa, nie miej do mnie pretensji.

A z mojego wpisu nie wynika też że to moje zdjęcie.
  • Odpowiedz
Pooglądaj i poczytaj sobie tematy jak to wygląda w wielkich hodowlach ;) Naprawdę myślisz że koleś wyrzuci pół krowy bo ktoś znajdzie cystę, albo trochę ropy?


@Wojtek-bez-portek: A gdzie ja tak napisałem?

a przez takich jak Ty, bo masz radość z obrzydzenia mięsa ludziom którzy mięso jedzą. Takie zachowanie jest zwykłym buractwem.


@sz__po: co? xDD
  • Odpowiedz
@Wojtek-bez-portek: Problem leży nie po stronie producenta mięsa a po stronie hodowcy. Albo raczej mentalności polskiego hodowcy - u nas hodowli czysto mięsnych prawie nie ma. A żeby wyprodukować dobrą wołowinę, trzeba po pierwsze krowę rasy mięsnej, po drugie dobre żywienie i dobrostan.
A tu mamy starą krowę mleczną, której roz#$@liło kopyta (jeden z objawów którejśtam choroby) i hodowca dupnął ją bo i tak by padła. Polski przemysł mięsny w
  • Odpowiedz