Wpis z mikrobloga

Ktoś jeszcze zastój z trackingiem (FZRAMYT - Europe Railway Registered). Mianowicie obie paczki wysłane 2017-11-19, ostatni wpis 2017-12-09 - "Opuszczenie 马拉舍维奇,Polska center". Tak jakby dotarło do Małaszewic(?) i od 10 dni cisza. Nie wiem czy pisać do skośnookich, bo pewnie odpiszą, że święta, że dużo paczków nawysyłali, że sparaliżowali wszystkie placówki poczty na świecie i trza czekać cierpliwie majfrend. Niby dopiero 30 dni, ale gdyby wysłali tym czym chciałem to paczki bym miał od tygodnia ||
#gearbest
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

17track pojawił się trójkąt z wykrzyknikiem przy Chiny China Post
Wcześniej na stronie śledzenia poczty polskiej po wpisaniu numeru paczki wyświetlała się informacja od nadaniu. Teraz nic się nie wyświetla.
  • Odpowiedz
W przypadku śledzenia przez stronę poczty tracking jest wystarczy użyć opcji "b) Szukaj przesyłki o podanym numerze w dłuższym okresie (9 miesięcy)"

Trochę dziwne, że te paczki zagineły dopiero w Polsce.
  • Odpowiedz
mam pytanie do mądrzejszych zakup czajnika na gearbest 11-11 a tak wyglda sledzenie ponizej wklejam... paczka FZRAMYT: tez od 9-12 Małaszewice stoi czy Gear best po 2 miesiacach myslice odda mi kase czy co? na aliexprpress mam zawsze zwrot jak nie dojdzie i spokoj

2017-12-05 05:34 arrive 斯摩棱斯克,Russia
2017-12-05 09:34 Opuszczenie 斯摩棱斯克,Russia center
2017-12-06 04:22 arrive 布列斯特,Belarus
2017-12-08 18:55 Opuszczenie 布列斯特,Belarus center
  • Odpowiedz
Mam 3 paczki o podobnym statusie:
1. 2017-12-13 21:38 Opuszczenie [Małaszewicze],Polska center
2. 2017-12-20 19:33 arrive [Małaszewicze],Polska
3. 2017-12-20 19:33 arrive [Małaszewicze],Polska

Jak widać ostatni update był dość dawno temu.
  • Odpowiedz
Taką odpowiedz od Poczty Polskiej dostałem:

"Witamy, dopóki przesyłka fizycznie nie dotrze do naszego kraju nie będziemy mogli ustalić jej statusu. Termin doręczenia przesyłek do Polski określa operator pocztowy w kraju nadania. Terminy uzależnione są od rodzaju usługi i drogi jej kierowania.
W tej sytuacji losy przesyłki można wyjaśnić w toku postępowania reklamacyjnego. Prawo wniesienia reklamacji przysługuje nadawcy w kraju nadania.

Status przesyłki widoczny jest przy wyszukiwaniu w okresie dłuższym (9 m-cy
  • Odpowiedz
Coś się rusza. Do tej pory miałem, że moja paczka wyszła z Małaszewicz 9 grudnia o 11:34.
Na 17track - bez zmian, alipaczka - bez zmian, ale za to w systemie Poczty Polskiej pojawił się nowy status:
"Nadejście przesyłki 2018-01-10 14:44 International Postal System"
W 16 dni pokonała ładnych parę tysięcy kilometrów. A potem 31 dni leżała.
  • Odpowiedz
@N331: Sprawdź w monitorowaniu przesyłek Poczty Polskiej. 17track i alipaczka u mnie bez zmian. A w systemie Poczty Polskiej jest że nadeszła dzisiaj o 14:44. 17track korzysta z cache z okolic godzin południowych.
  • Odpowiedz
faktycznie coś drgnęło, u mnie paczka też w Wer Warszawa, alleluja, 35 dni w Małaszewiczach, jak tak będą robić interesy z Chińczykami (bo przecież ta stacja to wielki "port" przeładunkowy na Europę) to Chinole z nich zrezygnują, bo jak ktoś miałby robić interesy i czekać na paczkę która sobie stoi w konterenach w Polsce tyle czasu to dawno by zamknął interes
  • Odpowiedz