Pierwszy raz przechodzę #wiedzmin3 . Czy ktoś uwolnił ducha zaklętego w drzewo przed zleceniem zadania od pań lasu? Bo ja tak zrobiłem i dziwnie się skończyło: duch uwolniony i wieś zdemolowana, a jednocześnie Anna przeżyła. W rozmowie z duchem nie było mowy o dzieciach. Czy to jakiś bug?
@Holenderski_Ser: Ale Wiedźmy nie ukarały Anny i podczas rozmowy z Wiedźminem mówiły coś o tym, że dzieci są słodkie jak karmelki. Czy to nie sugeruje, że dzieci nie zostały uratowane?
@1983: widocznie odkryłeś sekretną opcje ( ͡°͜ʖ͡°) niedługo będę przechodził kolejny raz Wiedzmina i sprawdzę, czy też się to w taki sposób skończy jak u Ciebie
Istnieje jeszcze jedna droga, prawdopodobnie najlepsza, stanowiąca swego rodzaju połączenie dwóch poprzednich. Przez długi czas była postrzegana jako bug, jednakże projektanci CD Projekt RED zapewniają, że trzecia opcja znalazła się w grze intencjonalnie. Istotą tej opcji jest ukończenie misji Szepczące Wzgórze przed pierwszym spotkaniem z wiedźmami, czyli zadaniem Panie Lasu. W takim przypadku duch drzewa (prawdopodobnie) przyczyni się do uwolnienia dzieci, natomiast czarownice nie rzucą
@1983 mi się wydaje że to jest w myśl zasady "nie ma dobrego wyboru, jest tylko mniejsze zło". Na tym etapie możesz uratować ludzi z wioski, dzieci lub żonę barona, jedno z nich musi zginąć.
@jokefake: Czyli jedno z dwóch standardowych zakończeń. A u mnie duch uwolniony, a jednocześnie Anna przeżyła. A chyba tak nie powinno być.
@1983: miałem tak samo - chyba jakiś błąd skryptu
@Dyszaa a moze sa jeszcze jakies wyjscia i dlatego przeżyła?
https://forums.cdprojektred.com/forum/pl/seria-gier-wied%C5%BAmin/wied%C5%BAmin-3-dziki-gon/dyskusje-o-fabule-lokacjach-i-postaciach-spoilery/misje-g%C5%82%C3%B3wne/38169-spoiler-panie-lasu
niedługo będę przechodził kolejny raz Wiedzmina i sprawdzę, czy też się to w taki sposób skończy jak u Ciebie