Wpis z mikrobloga

Mireczki, stało się, w sobotę powiedzieliśmy Sobie Tak, może nie sakramentalne, ale pełnoprawne ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Dzięki wszystkim, którzy wspierali mnie we wpisach: Jeden i [Dwa](https://www.wykop.pl/wpis/28041795/wlasnie-uslyszalem-cos-#!$%@?-bolesnego-bylem-u-/). "Imprezka" o ile 11 osób można tak nazwać była udana, wszyscy jesteśmy zadowoleni a My jeszcze nie skończyliśmy sprzątać.

Jeszcze raz dziękuję wam za słowa wsparcia, nie spodziewałem się, że mimo że żadnego z was nigdy nie widziałem to dostałem od was tyle ciepłych życzeń.

#slub #chwalesie #truestory

PS

KornixPL - Mireczki, stało się, w sobotę powiedzieliśmy Sobie Tak, może nie sakrament...

źródło: comment_EbiFhVj5MyjJiZDlEiAX7ab72K99FLfc.jpg

Pobierz
  • 199
  • Odpowiedz
@KornixPL: Ja #!$%@?, od kiedy mirko to wysyp ludzi którzy się żenią, nakładają sobie obrączki i muszą się tym chwalić? Róbcie to prywatnie, macie mało atencji? Za słabo się ruchaliście i musicie się dowartościować na mirko? Kogo to obchodzi? Nie możecie zostawić tego w sferze prywatnej, tak jak to powinno być?Jest to JESZCZE mniej ciekawe i interesujące niż śluby jakiś gwiazd - a te sa już tak itneresujące jak dno
  • Odpowiedz
@catch: serio?
kurcze, ja w zyciu bylam na prawie 30 weselach i na zadnym jakichs takich dziwnych rzeczy nie bylo i az sie serio zawsze zastanawiam, jakum cudem ominely mnie te wszystke mityczne cuda i dziwy niby rodem z polskiego wesela... ¯\_(ツ)_/¯

@bisu: no to Twojej :P ale Twoja jest jedna jedyna, a kazda inna jest inna, ze tak to ujme :P nie mozesz na podstawie zachowania jednej
  • Odpowiedz
@neib1: Dobre życzenia! Dzięki!

@bisu: Poważnie, nie wchodzi na głowę, pomaga, nie czepia się, nie jest typową teściową, jest starsza o 20 lat, ale to nie 30 czy 40 różnicy, przez co dobrze się dogaduje czy z nami czy z resztą dzieci

@Szarozielony: Oświadczyny to tam nic! Idziecie na spacer klękasz i pytasz, żadnych świadków, nic a ślub to jednak jest cała
  • Odpowiedz
@agaja: @KornixPL: Chyba mam jakiegoś pecha, albo po prostu inne czasy były, bo ostatnie wesele było chyba z 5 lat temu ( ) Mam tak serdecznie dosyć tego typu imprez, że się ich wystrzegam jak mogę (,)
  • Odpowiedz
@KornixPL: Może, ale to jest po prostu nudne. Co CHWILA jest kolejna osoba chwaląca się swoim prywatnym życie - nie macie dla siebie i swojej prywatności szacunku? Wrzucacie wszystko tez na swojego FB - kazdy moment najwazniejszy swojego prywatnego życia? To jest straszne :/ Mnie głupio nawet chwalić się jakimiś wypadami, bo co kogo to obchodzi, to moje prywatne życie, co dopiero ślub czy zaręczyny. Co najwyżej krótka informacja i
  • Odpowiedz
  • 0
@KornixPL gratuluję!
2 tygodnie temu też brałam slub, też cywilny, potem krótka uroczystosc. Obyło się może bez takich szopek, ale też np moja chrzestna, siostra mamy, nie przyjechała bo przecież to nie wesele i szkoda czasu.
Nie ma co. Ważne że jesteście szczęśliwi!

• Odpowiedz
  • 22
@Loloman ale z Ciebie frustrat...
O ile wrzucanie zdjęć z wakacji w bieliźnie czy zdjęć guwniaka na fb/gdziekolwiek uwazam ze przesadę, to chwalenie się zaręczynami/ślubem uważam za cos fajnego. Miło się ogląda szczęście innych osób ;)
A jeszcze w przypadku OPa historia była ciekawsza z wiadomych względów.

Tobie polecam
1. Wyjąć kija z
  • Odpowiedz
@Amishia wyjąć kija z dupy? Nauczcie się tego odpowiednio używać.
Po prostu jak widzę po raz tysięczny chwalenie się tym to zaczyna to irytować. Niczym się to nie różni od chwalenia gówniakiem czy wakacjami. Ba, wakacjami bardziej rozumiem bo mniej prywatne i ważne, do tego może być wstępem do informacji o kraju czy miejscu. Zaręczyn i ślubów nie powinno się używać do robienia atencji. Tak samo proszenie o pomoc. Spoko, ale.przy
  • Odpowiedz