Wpis z mikrobloga

Mirki z #forex #waluty mam kilka pytań.

1.Czy mogę otworzyć rachunek mając 17 lat ? Siedzę na forexie od 5-6 miesięcy na demo. Chce sobie wpłacić 100 zł i zacząć oswajać się z inwestowaniem.
2.Jakiego brokera bez dużego spreadu polecacie? Chcę trochę poskalpować rynek, a duży spread mnie szybko zje.
3.Co sądzicie o sl? Na TJS mówią że jest dla małych dziewczynek. Na EUR/USD lepiej trzymać straty i czekać aż odbiją, czy zamykać od razu np. jak spadnie poniżej 15 pipsów.
4.Na ten moment gram analiza techniczna + wsparcia/opory. Jak grać na podstawie analizy fundamentalnej? Skąd brać najlepsze informacje i jak je weryfikować?
  • 4
@Silku: 1. nie, musisz być pełnoletni, do rejestracji wymagany jest zawsze skan dowodu i potwierdzenie z konta bankowego założonego na ciebie zazwyczaj, poza tym kwestie podatkowe itp.
2. na pewno nie polskiego, dalej to już kwestia wyboru, oferty, platformy itp.
3. stop lossie? xD nie wiem co to TJS, ale sl nie jest dla dziewczynek, to po prostu wygodne. Dużo platform ma takąfunkcję, że po nałożeniu tp,sl itp. platforma to zapamiętuje,
@Silku: 3 dzienna zmienność na Eu to około 70 pipsów więc te 15 o niczym nie świadczy
100 zł to żadne inwestowanie. Poza tym z taką dźwignią i skalpowaniem to jest spekulacyjna gra giełdowa. Coś jak jednoręki bandyta tylko z równejszym rozkładem prawdopodobieństwa.