Wpis z mikrobloga

mireczki a może by tak jutro iść oddać krew po raz pierwszy? Trochę jednak cykam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W moim mieście nie ma centrum krwiodawstwa, jak wygląda sprawa zwrotów kosztu dojazdu? Trzeba jakieś oświadczenie, bilety dołączać czy coś? :)
Pierwsza donacja różni się czymś od kolejnych, jakimiś dodatkowymi badaniami czy czymkolwiek? Dostanę książeczkę odrazu?:p
#rckik #krwiodawstwo #olsztyn
  • 6
@kAdi:
Zwrot dojazdów - bilety, faktury lub ryczałt kilometrówki ( za: http://www.rckikol.pl/index.php/dla-krwiodawcow/zwrot-kosztow-dojazdu )

Pierwsza donacja nie różni się niczym, co najwyżej kilka ml więcej ci ściągną w badaniu wstępnym. Wyniki dokładnych badań możesz w późniejszym terminie (najlepiej dopytaj, nie pamiętam po jakim czasie).

Nie wiem jak Olsztyn, ale w Białymstoku dostajesz krew-kartę z kodem kreskowym (nr kartoteki). Ale nie jest potrzebna do oddania, wystarcza im dowód osobisty.

Jak masz jeszcze wątpliwości
@kAdi: Jeśli chodzi o koszt dojazdu to w rejestracji sprawdza skąd jesteś i jakiś tam mają swój przelicznik, ja ostatnio z za Szczytna dostałem zwrot jakieś 25 zł, ok 60km