#gotowanie #gotujzwykopem Pytanie. Kiedys zagranica kupilem sobie przyprawe do chilli con carne. Wystarczylo mieso + czerwona fasola + cebula + pomidory. Dodawałem opakowanie z ta przyprawą (jakieś 1/3 szklanki) i chilli con carne bylo GĘSTĄ ZUPĄ. Nie mam już tego więcej, więc dodaje wszystkie przyprawy jakie powinienem (kmin rzymski, chilli, czosnek, pieprz, sol) i smak jest podobny ale moje danie jest zawsze wodniste. Co dodac zeby to nie byla woda tylko zeby to bylo gęste? ;/ Nie chce wrzucac maki bo ona zmienia smak a i tak nie robi tego tak jak powinno.
@skolfild: knorr chyba ma taka mieszankę, kiedyś robiłam, ale nie w każdym sklepie była. A zagęszczanie to tylko mąka/zasmażka albo odparowanie. Zerknij na skład przyprawy to zobaczysz co dodają.
@zaba34 to było pół roku temu i to po holendersku. Nic nie zrozumiałem i nie pamiętam :( pisali że naturalne składniki więc nie była to jakaś chemia. Spróbuję na necie to znaleźć
@skolfild: to zobacz knorr co tam ma ( ͡°͜ʖ͡°) ale chyba tez mąka ziemniaczana. Ziemniaczanej chyba mniej trzeba dodać żeby się potrawa zrobiła bardziej kislowata, wiec może na smak nie wpłynie
@skolfild: kolego, kupiłam dzisiaj przyprawę do chilli od Kotanyi i tam jako zagęszczacz jest dane włókno grochu! Przypomniałam sobie o Tobie jak czytałam skład ( ͡°͜ʖ͡°)
Pytanie. Kiedys zagranica kupilem sobie przyprawe do chilli con carne. Wystarczylo mieso + czerwona fasola + cebula + pomidory. Dodawałem opakowanie z ta przyprawą (jakieś 1/3 szklanki) i chilli con carne bylo GĘSTĄ ZUPĄ. Nie mam już tego więcej, więc dodaje wszystkie przyprawy jakie powinienem (kmin rzymski, chilli, czosnek, pieprz, sol) i smak jest podobny ale moje danie jest zawsze wodniste. Co dodac zeby to nie byla woda tylko zeby to bylo gęste? ;/ Nie chce wrzucac maki bo ona zmienia smak a i tak nie robi tego tak jak powinno.
@niematakiegologinu: