Wpis z mikrobloga

z jednej strony tak ale cena może się w międzyczasie mocno wahać i ludzie mogą panikowac I kierować się wykopowymi zasadami kupuj na górce sprzedawaj na dołku.

@archemicuss: bardzo dobrze. Bez tego nigdy nie nauczą się. Zaboli to zrozumie jeden z drugim. Dlatego ja zawsze mówię H O D L i nie ptrz na kurs, myśl o następnym halwingu i nie ważne co dzieje się z ceną a jak spadła
  • Odpowiedz
@pawlo74: Tak trudno Ci zrozumieć, że nie każdy ma psychikę do takich inwestycji? Wejdzie taka rodzina Janusz z Grażyną za oszczędności na mieszkanie dla dziecka bo usłyszeli jak teraz każdy robi pieniądze, nagle bitcoin spada z 17k do 10 i zaczyna się dramat rodzinny, kłótnie, rozwody, samobójstwa.
  • Odpowiedz
@czup: Ty chyba nie rozumiesz, że ideą bitcoina jest aby pozbyć się tych, którzy będą mówić Ci jak żyć, pozbyć się tych włodarzy uważających się za bogów. Nauka na błędach i oddanie włady w ręce tej rodziny. D E C E N T R A L I Z A C J A. Po co mi świat gdzie władza przejdzie w ręce technokratów takich jak programiści? Widzisz co niektórzy technokraci o----------ą,
  • Odpowiedz
@pawlo74: To jeszcze nie czas żeby bitcoin objął taką rolę, ludzie pokroju Janusza i Grażyny wejdą ostatni, wcześniej zjedzą ich nerwy.
  • Odpowiedz
@pawlo74: po co dawać j-----e o te wszystkie ostrzeżenia dla najgorszych januszy? K---a zrozum, ze przez to mamy aferę o Amber Gold czy o kredyty frankowe. Bo januszom się nie tłukło do głowy, że TO NIEBEZPIECZNE i nie mają prawa do roszczeń jak ujebią.

Musi być informacja rzetelna ale też i ostrzegawcza dla zwykłego człowieka. Masz tyle "projektów" w stylu dascoin czy futurocoin, na które prości ludzie się łapią -
  • Odpowiedz
@iAmTS: a ile jest amber goldów u nas w naszym świecie krypto? http://deadcoins.com/
Czy jesteśmy głupsi z tego powodu czy mądrzejsi? Rządy są zbyteczne ponieważ ludzie potrafią uczyć się na błędach. To rządy to banki robią z ludzi inwalidów umysłowych dlatego, że im to na rękę, gdyby nie to nie mieliby kim rządzić.
Przecież gdyby ludzie przeszli na bitcoina to rządy i banki giną. Tracą władzę. Bez możliwości dodruku pieniądza
  • Odpowiedz
@pawlo74: Tak, ale rozmawianie o czasach dominacji bita i braku wpływów rządów jest spoko. Tylko, że to tak oddalona perspektywa, że narzekanie obecnie na wszystkie krypto straszaki jest bezsensownym wydawaniem energii.

Narzekać i zapobiegać trzeba prawu. Nie zmienisz ludzi w rządach którzy mają sraczkę legislacyjną. A napędzają ją ambergoldowcy czy frankowicze robiący burdy a nie materiały straszące. Jak dużo debili się odstraszy od krypto i nie u----e we wczesnej fazie
  • Odpowiedz
@pawlo74: Tak trudno Ci pojąć, że Januszy się straszy dlatego, żeby nie było sytuacji jak z frankowiczami i żeby rząd nie musiał szukać dla nich pieniędzy w naszych kieszeniach? Do tego uwierz mi jeżeli przeciętni Kowalscy by weszli i na bitcoinie zrobiłby się dołek na dwa lata jak wcześniej to w mediach miałbyś aferę na miarę frankowiczów. Po czymś takim bitcoin by już prawdopodobnie nie wrócił do main streamu bo
  • Odpowiedz
@czup: dobra od razu widać, że nowy jesteś. Nikt nie wrócił do bitcoina? O czym Ty mówisz? Tu nie chodzi o ostrzeganie a o sianie kłamliwej propagandy! Januszy to ja sam ostrzegam od kilku lat. Ty naprawdę nie słyszysz i nie widzisz co tam jest nie tak? Pass.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Po prostu uważam, że permanentnie bardziej zniechęci Januszy strata 50% kapitału niż jakiś komunikat. To jeszcze nie pora żeby wchodziły takie osoby. Po za tym gdzie napisałem, że nikt nie wróci do bitcoina? Napisałem tylko, że nie wejdzie do mainstreamu. Btw gdzie w tym komunikacie masz kłamstwa? Jedyne co można mu zarzucić to, że jest mało obiektywny, ponieważ wymienia tylko negatywy.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Bo to nie pieniądz i waluta w takim samym rozumieniu jak Polski Złoty czy Euro. Nie ma centralizacji, co dal jednych jest zaletą dla innych wadą, ale prawda jest jaka jest. Przypominam, że bułka też może być środkiem płatniczym. Za dwie bułki moge ci sprzedać połówkę chleba, a za 3 bułki kupie od ciebie pączka. Można? Można. Ale czy bułka wtedy to pieniądz i waluta w rozumieniu jak Złoty
  • Odpowiedz
@rzuf22: odrobiłem swoją lekcję a ty nie masz pojęcia czym jest bitcoin i nie wiesz co mówisz. W więzieniach p-------y są pieniądzem. Ten państwowy inflacyjny śmieć nie jest pieniądzem ani walutą, bitcoin jest idealną walutą i pieniądzem. Lepszej ludzkość do tej pory nie wymyśliła, to że ty tego nie widzisz znaczy źle o tobie a nie o mnie.
  • Odpowiedz