Aktywne Wpisy
memforis +5
Murański... Spoczywaj w pokoju. Bo ćpać #narkotyki to trzeba umić i mieć rozum. Sam ostatnio miałem kminę czy aby na pewno nie przesadzam z lajnami mefa co godzinę, mimo że słyszałem historię że ludzie robią po kilka gram na dwóch przez noc i nic im nie jest, ale jak zawsze zależy od tematu i organizmu. Po długim detoksie jedna mała weszła zajebiście i czułem się nieziemsko, ale kolejne już były tylko utratą
Tasde +15
Pytanie mam, czemu cały czas panuje przeświadczenie, że Murański miał depresję i zmarł jakby popełniając samobójstwa a nie to, że był po prostu uzależniony i się zaćpał co po odwyku jest dość łatwe?
#famemma
#famemma
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Styl: Porter Bałtycki
Ekstrakt: 23,5 % wag.
Alkohol: 8,5 % obj.
Goryczka: ? IBU
Podstawową wersję już kiedyś recenzowałem. Jest to bardzo dobre piwo. Mimo, że warki nie zawsze są takie same, to zawsze trzymają wysoki poziom.
Warka ważna do 04.08.2018/A07.
Prawie bez pianki.
Zapach nie za bardzo intensywny. Jest czekolada w proszku. W tle (może) mikro kawa zbożowa.
Kolor czarny z rubinowymi przebłyskami, jednolity, błyszczący, ładny. Klarowne – co widać końcu kiedy na dnie jest mała objętość i światło lepiej je penetruje. Wtedy wygląda jak czarny kryształ, niemal nieprzejrzysty, błyszczące. Z wyglądu sprawia też, że ma wodnistą konsystencję.
W smaku wyraźnie słodkie, niemal lepkie, ale bez przegięcia. Bardziej słodkie od podstawowej wersji.
Naturalny sok wiśniowy stanowi 5,2 % objętości, ale wiśnie są tylko zaznaczone w tle.
Dodatek tego soku sprawia, że jest to piwo zupełnie inne od wersji wyjściowej.
W smaku nie czuć alko. Mo może mini mini mikro, ale bez żadnego szczypania czy tam jakiegoś palenia, albo alko goryczy.
Nie czuć chmielu.
Goryczka niska+. Można powiedzieć, że jest lekko czekoladowa.
Piwo mało porterowe, ale fajne. Zrobiło się za delikatne jak na portera.
Pod koniec czuć trochę kawy zbożowej i prażoności.
Wysycenie niskie.
Piwo bez szały, ale na plus.
W sam raz na święta.
Koszt: 8,50 golda - butelka 500 ml bezzwrotna.
[ #piwnypamietnikpestisa #piwo #craftbeer ]
Ja #!$%@?ę co za freaki
@pestis: imo bez sensu psuć portera (i to tego lepszego bo bałtyckiego) owocowym sokiem.
@pestis: Ale to jest jednak zupełnie inne piwo, mimo takiej samej nazwy. Nie jest tak, że do normalnego Warmińskiego dodali wiśnię.
Piwo przyjemne, ale za łagodne, za słodkie dla mnie. Niemniej jednak Browar Koczkodan to klasa, większość piw trzyma bardzo dobry poziom.
@flamezz: Nie uważam, żebyś zrozumiał, ale spróbuje
-A czy każdy, kto ma węch i smak, bełkocze w ten sposób na forach publicznych