Aktywne Wpisy

LebronAntetokounmpo +341
#seriale #sopranos
Oglądam pierwszy raz Sopranos (połowa trzeciego sezonu) i nie mogę wyjść z zachwytu nad tym, co zrobił James Gandolfini. Ciężko to nazwać wybitnym aktorstwem. To mógłbym powiedzieć przy rolach Waltera White'a, czy Franka Underwooda. Różnica polega na tym, że nie mam wrażenia, aby Tony Soprano nie istniał, że jest to postać fikcyjna. Gandolfini wciela się w niego. Jest nim. Idealnie została zatarta granica pomiędzy odtwórcą roli
Oglądam pierwszy raz Sopranos (połowa trzeciego sezonu) i nie mogę wyjść z zachwytu nad tym, co zrobił James Gandolfini. Ciężko to nazwać wybitnym aktorstwem. To mógłbym powiedzieć przy rolach Waltera White'a, czy Franka Underwooda. Różnica polega na tym, że nie mam wrażenia, aby Tony Soprano nie istniał, że jest to postać fikcyjna. Gandolfini wciela się w niego. Jest nim. Idealnie została zatarta granica pomiędzy odtwórcą roli

źródło: TSop201Shorts-MAIN1
Pobierz
koronawirus +96
Uwaga #rozdajo
Najlepszy żart z kategorii #czarnyhumor, który osiągnie najwięcej plusów, wygrywa darmową pizzkę. Memy też się liczą. Liczba plusów minimum 10 żeby post nie zginął w śmietniku.
Losowanie dzisiaj o 20:00
#pizza #zarty #humor #humorobrazkowy #memy
Najlepszy żart z kategorii #czarnyhumor, który osiągnie najwięcej plusów, wygrywa darmową pizzkę. Memy też się liczą. Liczba plusów minimum 10 żeby post nie zginął w śmietniku.
Losowanie dzisiaj o 20:00
#pizza #zarty #humor #humorobrazkowy #memy

źródło: comment_7Cg2oy1dw5ViIR6F3bG6GYCAWxcT2Ne9
Pobierz
Wytyczne:
- auto najlepiej 7 osobowe, wygodne
- napęd na 4 koła
- z polskiego salonu
- wyższy prześwit, bo auto, dość regularnie będzie wjeżdżać w nieutwardzone nawierzchnie, lekko grząskie tereny
(praca w projektowaniu ogrodów, przy budowach)
- samochodem nie może bujać, bo będzie do szybkiej, codziennej jazdy (więc Grand Cherokee odpada)
- cena max 140-150 tysięcy, jeśli używka to trochę tańszy, ale max 1-2 lata, bo auto będzie robić 40k km rocznie.
Diesel lub benzyna, która dobrze przyjmie gaz. Im mniej będzie palić, tym lepiej.
Kia Sorento jest podobno słaba w jakimkolwiek terenie. Mazda cx-9 nie jest już produkowana, a na allegro są tylko 2 modele z silnikiem 3.7 z polskiego salonu. CX-5 za małe. Skoda Kodiaq w dieslu zbyt wiele pali przy ostrej jeździe - podobno 12l.
Brane pod uwagę jakieś Subaru, ale podobno puścili teraz jakąś serię wadliwych silników, ale nie wiem nawet które tam silniki są dobre.
#motoryzacja #samochody #samochodyterenowe #4x4
@zxc999: Nie znajdziesz auta w tej klasie które przy ostrej jeździe będzie palić mniej. Kodiaq akurat jest lekkim, nowoczesnym suvem które ma 7 miejsc i za 150k możesz kupić go w dobrej wersji.
Kodiaq nie jest lepszy. Jeżeli szukasz SUVa który ma dobre właściwości w terenie i 7 miejsc,
xc90 - zbyt drogi
freemont - złe opinie
Land cruiser - zbyt drogi, a starsze będą generować koszty.
lexus za mały
Land rover - zbyt drogi serwis i tylko jedno ogłoszenie z komisu, gdzie mieści się w cenie.
- samochodem nie może bujać, bo będzie do szybkiej, codziennej jazdy (więc Grand Cherokee odpada)
SUV i brak przechyłów?
Pick one
@zxc999